Kdo zveřejňuje na Facebooku příspěvky o svém partnerovi, není si vztahem jistý, říká sexuoložka

facebook
Zdroj: pixabay

To, že žijeme v poměrně mírumilovné zemi, ještě neznamená, že nám nehrozí nebezpečí. Rozmáhá se zde hnutí, kterému je radno se vyhýbat obloukem – jinak můžete dostat pěknou ránu do hlavy. Pokud se k příznivcům selfie tyčí řadíte a využíváte je k pořizování snímků sebe a svého partnera, měli byste zpozornět.

Jana Jánská
Jana Jánská 31. 01. 2017 06:23

Server Daily Mail oslovil australskou sexuoložku a vztahovou expertku Nikki Goldstein, aby zjistil, co o našem vztahu vypovídá časté publikování příspěvků, fotek či videí na sociálních sítích.

A její pohled se vám zřejmě zamlouvat nebude.

Všemocné lajky

Podle odbornice totiž lidé zveřejňující příspěvky o svém partnerovi maskují nejistotu. Lajky a komentáře mají napovědět, zdali je se vztahem všechno v pořádku.

„Ti, co zveřejňují nejvíce příspěvků, jsou často lidé hledající schválení vztahu od ostatních uživatelů sociálních sítí,“ řekla deníku. „Lajky a komentáře mohou být natolik určující, že když si dotyčný není vztahem jistý, mohou ho skvěle povzbudit.“

Neprošvihněte to

Podle Goldstein si takoví lidé zároveň neumí vychutnat kouzlo okamžiku se svým partnerem.

„Dneska kolem sebe vidíte lidi, kteří se tak soustředí na pořízení relfie – vztahového selfie [z angl. „relationships, neboli vztahy] – a na zvolení správného filtru a hashtagů, že prošvihnou onen okamžik. Proč si nepořídit fotku proto, abychom měli hezkou vzpomínku, ke které se můžeme vrátit?“

„Páry si pořizují takové fotky, okamžitě je zveřejňují online a sledují lajky a komentáře místo toho, aby byli se svými partnery,“ dodala.

Sobecká slova

Také slova, která používáme při tvorbě popisků a komentářů, otevírají dveře do naší ložnice. Sousloví jako „můj muž“ nebo „moje holka“ odhalují sklony k sobectví.

Australská odbornice na vztahy nabídla řešení, jak být aktivní na sociálních sítích a neškodit vztahu.

„Někteří lidé nechtějí o svém vztahu zveřejňovat nic a jiní zase ano, ale když už chcete zveřejnit příspěvek, užívejte si to a snažte se pobavit i ostatní namísto ubrečených a majetnických příspěvků.“

Zdroj: The Independent

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články