Nebojte se očního kontaktu: Pomůže vám nahlédnout do duše druhých

Oči jsou okno do duše.

Oční kontakt je většinou známkou důvěry mezi dvěma lidmi. Do své duše přece nenecháte nahlédnout jen tak někoho. Značí mnohdy i mimoslovní konverzaci v případě, že si s někým blízké pouto chcete teprve utvořit. S očima můžete dokázat zázraky. Lze s nimi svádět, vyděsit i přivést do rozpaků.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 08. 02. 2018 20:52

V očním kontaktu je odjakživa hodně emocí. Pokud žena má zájem o muže od vedlejšího stolu, není nic jednoduššího, než na něj mrknout. Pokud to uděláte tím správním způsobem, jistě se chytne. Můžete u něj vzbudit zájem jen tím, že se na něj podíváte. Uvědomte si tu výhodu, ale nepřehánějte to. Dlouhý pohled ho nenaláká. Jen letmý a hned uhněte.

Umět „prodat“ svoje oči vám může zajistit slušné místo. Lidé, co umějí oční kontakt navazovat a zároveň udržet, působí na okolí sebevědoměji a důvěryhodněji. Nejednomu uchazeči se na přijímacím pohovoru vyplatilo se koukat šéfovi zhluboka do očí. Vidí ve vás pak nadějného zaměstnance.

Mnozí z nás ale nenavazují oční kontakt tak snadno čistě proto, že se zkrátka stydí. Když se mají jinému podívat do očí, těkají všude po místnosti. Ať už po jiných lidech nebo předmětech rozmístěných v jeho blízkém okolí. Ještě horší je, se dívat jinému do očí, když mu musíte říct nepříjemnou pravdu. To zvládne jenom trénovaný jedinec. Třeba manažer nebo osoba věnující se PR. Prostě ten, kdo je denně nucen být v kontaktu s lidmi.

Na zlepšení hlubokého pohledu pomůže trénink. Zkuste si pokaždé při rozhovoru uvědomit, že probíhá a na oční kontakt se soustřeďte. Koukejte člověku naproti vám do očí nejdříve dvě vteřiny, posléze tři a postupně to zvyšujte. Uvidíte, že vám to za chvíli nebude připadat tak strašné a ještě se vám to začne líbit. Jakmile totiž budete umět ovládat svůj zrak, sbalíte každého muže.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články