Neměla to v životě lehké: Herečku Danu Medřickou zasáhla smrt osudové lásky i prvorozeného syna

Dana Medřická zůstane navždy v našich srdcích.
Zdroj: archiv
Dana Medřická měla se synem Václavem Vydrou láskyplný vztah.
Syn Dany Medřické Václav Vydra získal po své mamince nejen herecký talent, ale také lásku ke zvířatům.
Dana Medřická v Kočičí hře z roku 1974. Česká televize bude v pátek a v sobotu vysílat dokument s názvem Život za lásku, který připomene divákům životní role Dany Medřické.+ 8 fotek+ 9 fotek

S Danou Medřickou se život rozhodně nemazlil. Sice byla úspěšnou herečkou, kterou si můžeme pamatovat ze seriálů F. L. Věk nebo Nemocnice na kraji města, ale v soukromí mnohdy trpěla. Na následky nemoci jí zemřel prvorozený syn a po letech i manžel. Profesionálkou v oboru ale zůstala až do své smrti.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 28. 04. 2018 20:04

Dana Medřická se narodila roku 1920 v Praze a byla českou herečkou, na kterou budeme ještě dlouho vzpomínat. Herečkou chtěla být odjakživa. Odmaturovala na gymnáziu a nastoupila na konzervatoř, kterou nedokončila. V divadle v Brně dostala své první angažmá. Působila ale i v Plzni nebo v Praze.

Velký úspěch jí přinesla role Slávky Hlubinové v Měsíci nad řekou, ale výrazná byla i v roli Blanche v Tramvaji do stanice Touha. Na televizních obrazovkách zářila také, namátkou v seriálech Taková normální rodinka, F. L. Věk nebo Nemocnice na kraji města.

V soukromí se s ní život nemazlil. Vzala si Václava Vydru mladšího, se kterým měla syna, též herce, Václava Vydru. Její muž po dlouhé nemoci zemřel v roce 1979, jejich vztah ustál mnohé. Třeba i to, že v pětadvaceti herečka porodila syna, který v jednom roce opustil tento svět. V den pohřbu miminka Medřická dokonce hrála představení. Až po letech měla herečka syna druhého, zmíněného Václava.

Několik let po smrti svého muže se Medřická seznámila se Španělem Artemiem, který ji bezmezně obdivoval a stal se jejím druhým manželem. Žili spolu pouze rok, jelikož v roce 1983 herečka zemřela. Skonala náhle a nečekaně na následky infarktu. Lékaře vyhledala sama, jelikož se necítila dobře, na EKG vyšetření se ale nedostavila kvůli premiéře představení svého syna, a to se jí stalo osudným.

Herečka je pro české publikum nezapomenutelnou legendou a dodnes můžeme vídat některé seriály, které televize opakuje. Její syn Václav Vydra, který nese jméno po otci, ale i po zemřelém bratrovi, o ní mluví s láskou, a to si excelentní herečka jistě zaslouží.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články