Pět osudových mužů krásné Jany Brejchové

Jana byla krásná.
Zdroj: Reprofoto Youtube

Byla jednou z nejkrásnějších a nejtalentovanějších českých hereček. Točila film za filmem, v osobním životě se jí však nedařilo. Za svůj život vystřídala pět mužů, ale ani s jedním nezůstala. Dnes je její sláva ta tam a kdyby nebylo její dcery Terezy, možná by se na ni zapomnělo úplně. Pojďme si připomenout osudové muže této úspěšné herečky.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 13. 05. 2018 23:55

Miloš Forman

S oscarovým režisérem se seznámila v pouhých šestnácti letech. Láska na první pohled to sice nebyla, zamilovali se do sebe až postupem času, ale i tak Brejchová Formana velice milovala. Forman se prý za ní večer tajně plížil oknem, aby ho její rodiče nespatřili a aby neměla malér. V roce 1958 se vzali a začali spolu bydlet. Manželství netrvalo dlouho. Slavný režisér se zakoukal do baletky a začal manželce zahýbat. Brejchová si to samozřejmě nenechala líbit a zahýbat mu začala taky. V Německu se spustila s hercem Ulrichem Theilnem a skandál byl na světě. Forman chtěl jejich vztah urovnat a vše vrátit do starých kolejí, ale Jana už v rukou držela rozvodové papíry.

Ulrich Theiln

Svého milence si vzala natruc Formanovi. Manželství nevydrželo ani rok a na jeho konci byla tragédie, kdy Jana porodila mrtvé dítě.

Vlastimil Brodský

Až její herecký kolega Vlastimil Brodský přinesl do jejího života na chvíli klid. Manželství trvalo 18 let a vzešla z něj dcera Tereza, která je dnes také úspěšnou herečkou. Rozpadlo se hned po tom, co na Brodskou praskl vztah s Jaromírem Hanzlíkem.

Jaromír Hanzlík

S Hanzlíkem žila 13 let a nejvíce to odnášela její dcera Tereza, která si na nového ,,tatínka“ nemohla zvyknout. Hanzlík se Terezu snažil vychovávat a jí se to jako čerstvé puberťačce samozřejmě absolutně nelíbilo. Trvalo dlouhou dobu, než se ti dva usmířili.

Jiří Zahajský

Ty dva pojilo dlouholeté přátelství, které se časem proměnilo v lásku. Zahajský se kvůli Brejchové dokonce nechal rozvést se svou manželkou Kamilou Moučkovou, která byla Brejchové dobrá kamarádka. Skandál byl na světě. Když Zahajský zemřel, obě se nervově zhroutily.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články