Tajemství harmonického vztahu: Sebevědomá a vyrovnaná žena

Tajemství harmonického vztahu: Sebevědomá a vyrovnaná žena
Zdroj: Pixabay.com

Nemusíte zrovna ovládat voodoo, hledat zaříkávadla v knize kouzel nebo shánět lahvičky s afrodisiaky, abyste k sobě přitáhla toho pravého partnera, se kterým budete prožívat harmonický vztah. Je to mnohem snazší – nesoustřeďte se na muže, ale na sebe. Za každým harmonickým vztahem stojí vždy harmonická žena. Co to znamená v praxi?

Martina Maksymovová
Martina Maksymovová 21. 01. 2020 14:00

Žena je ta, která tvoří vztah. A jaká jste žena, takového budete mít muže. Pokud jste sama se sebou spokojená, máte se upřímně ráda, víte, co chcete, znáte samu sebe a nepotřebujete muže k tomu, abyste se cítila šťastná, jedině tak můžete svou vnitřní harmonii šířit i do partnerského vztahu. Váš partner vám pak rád splní, co vám na očích vidí. Není to klišé. Nejhorší, co můžete udělat, je vrhat se ze vztahu do vztahu. Pokud váš nový vztah bude jen náplastí na ještě bolavé srdce z předchozího, buďte si jistá, že za nějaký čas skončíte v péči psychologa či jiného lékaře. A rozhodně neposlouchejte dotěrné dotazy vašich známých či rodičů, jestli už někoho máte.

Dejte si čas

Vyléčit bolavé srdce a duši trvá. Dokud stále ještě máte myšlenky na svého minulého partnera, nejste z toho venku. Vaše odpoutání se probíhá obdobně jako abstinenční léčba. Je třeba nedat na emoce a pocity, že to přeci nebylo tak hrozné, a že vám partner chybí. Pokud se na dalšího partnera začnete díky svému bolavého srdci fixovat, i on to dlouho nevydrží. Muži mají rádi svobodu. Dejte si tolik času, kolik potřebujete na zotavení, abyste našla harmonii sama v sobě.

Hledejte klid v duši

Začněte se stýkat s novými lidmi. Choďte cvičit nebo se vrhněte do úplně nové činnosti, kterou jste vždy chtěla zkusit. Najděte si nové přátele, pište si deníček, zkuste meditovat, starejte se o své tělo. Teprve až ve chvíli, kdy budete mít prázdnou hlavu a v sobě klid, můžete potkat toho, s kým vytvoříte opravdu harmonický vztah. Říká se, že nejlepší věk ženy začíná tehdy, kdy už nemá potřebu dokazovat něco muži. Nejde o to, zůstat nezávislou a samostatnou jednotkou až do smrti. Jde o to, nepodcenit čas, ve kterém poznáváte samu sebe. To může trvat několik měsíců až 1 rok.

Moc záměru

Utřiďte si myšlenky. V období samoty zrekapitulujte všechny své dosavadní partnerské vztahy. Můžete každému partnerovi napsat dopis, ve kterém vyjádříte své city, vděk, přání, nenaplněná očekávání, zklamání, či hněv. Každý dopis pak spalte a poděkujte dotyčnému za vše, co jste spolu prožili, a co jste se díky němu naučila. Zároveň si udělejte jasno v tom, s čím chcete vstoupit do nového vztahu, jak se v něm chcete cítit. Co od nového partnera skutečně vyžadujete? Je to pocit bezpečí, finančního zabezpečení, nebo hlubší porozumění? S jakým záměrem do nového vztahu vstupujete, takový bude. Pokud tedy máte povrchní touhy, a vaše přání mít harmonický vztah nevychází z hloubi vašeho srdce, nemůže ho naplnit ani princ na bílém koni.

Výběr toho pravého

Nemusíte se dát dohromady hned s prvním, který se objeví. Poskytněte si luxus výběru a seznámení s více muži najednou. Všímejte si, jak se s daným mužem cítíte, jaké má silné stránky, co vám vyhovuje, co nikoliv. Neporovnávejte muže, ale své pocity vedle nich. A už vůbec se neobviňujte z toho, že jdete na kávu s různými nápadníky. Pokud s někým opravdu chcete vytvořit harmonický vztah, je důležité ho poznat důkladně.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články