Terapie smíchem aneb když radost léčí

Je dobré, naučit se smát. Ušetříte si mnoho stresu
Zdroj: pixabay
Je dobré, naučit se smát. Ušetříte si mnoho stresu.Smějte se, vždyť je to krásné.Smích dokáže velké divy.A je velice důležitý. + 1 fotka+ 2 fotky

Malé děti se rády smějí. Nechtějí být věčně zamračené a smutné. Rády blbnou a jsou jednoduše šťastné. Je to bezstarostné období. Jak stárneme, začne se náš smích stávat čím dál tím vzácnější. A to je velká chyba. Smích je nejenom tím pravým kořením života, ale i pevného zdraví.

Redaktor
Redaktor 30. 05. 2018 15:01

Je lékařsky a vědecky doloženo, že smích léčí. Takže není dobré ho zanedbávat. Smích odbourává stres, obavy a depresivní myšlenky. Stres nás ničí, smích zase léčí.

Díky smíchu lépe myslíme

Smích je uklidňovač. Když se smějete, přijdete na úplně jiné myšlenky. Uvolňuje tělo a mysl a má relaxační účinky. Smích a veselost zlepšují trávení, posilují imunitu, často vám to dokonce začne lépe myslet.

Kdy smích umí opravdu pomoci?

Paradoxně jsou to chvíle, kdy člověku do smíchu zrovna moc není. I když je opravdu těžké se v podobných chvílích smát. K životu samozřejmě patří i smutek, ale smíchu by mělo být i tak vždy více.

Najděte si spouštěč smíchu

Vždy, když na vás leze menší depka nebo se o vás pokouší špatná nálada, zažeňte ji smíchem. Najděte ve svém životě něco, co vás stoprocentně rozesměje za každého okamžiku. Ano, takovéto hledání může být opravdu pracné a mnohokrát se nemusí povést. Přečtěte si veselou knížku plnou vtipů, pusťte si svou oblíbenou komedii, nebo si dejte třeba tabulku čokolády.

Smích trénujte

Léčivý smích se dá opravdu natrénovat. Zde máte několik návodů, jak na to.

Zrcadlo: Každé ráno si stoupněte před zrcadlo a vzpomeňte si na něco, na co se už dlouho těšíte, nebo si přejete. Jestli si dlouho přejete nové auto, představte si, jak v něm sedíte, jedete a užíváte si ho. Tím jak si tuto myšlenku vybavíte, se začnete automaticky usmívat. Možná si chvilku budete připadat jako opravdový blázen, ale po chvilce se opravdu začnete smát. Smích je totiž nakažlivý a když samu sebe uvidíte smějící se v zrcadle, začnete se smát. Tím začnete den s mnohem lepší náladou.

Zkuste si úsměv

Zavřete oči, lehněte si a usmějte se. Ani se vám nemusí chtít smát. Stačí jen vytáhnout koutky nahoru a hned uvidíte, jak vám tato krátká a jednoduchá činnost projasní den.

Před spaním

Na co myslíme před spaním, o tom se nám většinou opravdu zdá. Když ulehnete do postele, nemyslete na strasti dne, kterými jste si musela projít. Myslete na něco příjemného. Třeba na to, jak se procházíte po krásné pláži. Představujte si, jak vám horký písek hřeje nohy a do obličeje fouká slaný vzduch od moře. Spadne z vás stres a k tomu se vám bude zdát plno krásných snů.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články