Úzké, drobné, baculaté... Podívejte se, co na vás prozradí rukopis!

písmo
Zdroj: pixabay

To, že má každý svůj styl písma, není jen tak náhodou. Písmo totiž odráží to, jaký uvnitř doopravdy jste. Obor, který se tímto zabývá, se jmenuje grafologie. Co o vás řekne váš rukopis?

Jana Jánská
Jana Jánská 27. 05. 2018 18:39

Když jde sklon písma doprava,

poukazuje to na nerozvážnost a na člověka, který nerad čeká a je velmi výbušný. Také na to, že dodržování slibů není nic pro něj.

Když jde sklon písma doleva,

poukazuje to na člověka, který se přetvařuje, rád si na něco hraje a je strojený. A ani kolmý rukopis není známkou jen kladných vlastností. Kolmost poukazuje na odstup a chladnost.

Pokud však jste levák, toto hodnocení u vás neplatí. Leváci píšou jiným způsobem, proto i sklon má u nich jiný význam.

Střídání náklonů

Jde o nevyrovnaného člověka, který v sobě skrývá nějaké dávné trauma, se kterým se nemůže vyrovnat.

Malé a velké písmo

Pokud píšete tak malým písmem, že je k přečtení potřeba lupa, zřejmě jste velmi nerozhodný člověk, který občas umí být k okolí lhostejný. Pořád jen něco slibujete, ale skutek utek. Pokud jsou však vaše písmena velká, ukazuje to na to, že máte někdy až příliš vysoké sebevědomí a neradi dáváte na rady ostatních. Také si dávejte pozor na to, že někdy můžete na ostatní působit pyšně a panovačně.

Široké a úzké

Baculatá písmenka značí lelkující lidi. Naopak, pokud jsou vaše písmenka úzká, vypovídá to o vás, že máte problémy s komunikací, jste spíše introvert a málokomu důvěřujete.

Spojité a oddělené

I když nás v první třídě učili písmo spojovat, mnoho lidí píše buď jen tiskacím, a nebo kombinuje tiskací a psací písmo. Ti, co píšou zásadně tak, jak se naučili jako děti – tedy psacím a písmena spojují, nejsou příliš kreativní a neradi se odklánějí od stereotypů. Pokud je však vaše písmo oddělené, jakoby rozsekané, jste roztěkaná osoba, která neudrží příliš dlouho pozornost a soustředění.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články