Trávíte v práci hodně času a nemáte žádné volno? Zvolněte. Může vám hrozit i kompletní kolaps

Není dobré se přepínat. Tělo nevydrží pracovat bez přestávky věčně.
Zdroj: zdroj: pixabay
Nenechte se zhuntovat prací. Nestojí to za toMezi první příznaky přepracovanosti patří bolest hlavya velká únavaTělo si samo řekne, kdy má dost+ 1 fotka+ 2 fotky

Dnešní doba je velice hektická a nutí lidi honit se za penězi a kariérou. Motivace k práci a dobré pracovní výsledky jsou sice fajn, ale především byste měli myslet sami na sebe a na své zdraví. Nonstop pracovní tempo se totiž nedá zvládat dlouho a jednou vám může tělo vypovědět službu úplně.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 07. 04. 2018 11:17

Lidé jsou různí a na každého působí pracovní tempo úplně jinak. Někdo pracuje nonstop v kuse bez volna a nijak se to na něm nepodepíše. Jiný se hroutí už po dvou týdnech bez pracovního volna. Samozřejmě záleží na druhu práce a na podmínkách, ve kterých se pracuje.

Příliš mnoho práce vede logicky k přepracovanosti. Jak ji na sobě poznat a kdy zvolnit?

Jste nervózní, podráždění a vytočí vás i maličkost

První známkou toho, že byste měli v práci polevit je podráždění. Reagujete přehnaně na situace, které byste jinak zvládali v naprostém klidu. Lehce vás něco rozčílí, i když jste normálně klidný člověk.

Nemáte náladu a společnost druhých lidí vás jenom štve

Jste společenský člověk, který se rád chodí bavit, ale teď je vše jinak? Obtěžují vás lidé okolo a konverzace s nimi vás spíše štve a vyčerpává, než abyste z ní měli radost? Jste raději sami? Další důkaz jasné přetaženosti a přepracovanosti.

Nedokážete se soustředit

Váš mozek odmítá pracovat. Sám toho má už plné zuby a hlásí stávku. Tento stav může doprovázet i vztek a stres, protože tím, že vám mozek vyhlásil stávku, vám klesá produktivita práce a vy jste z toho nervózní. Netýrejte takto dál svůj mozek. Raději si opravdu vezměte volno.

Jste unavení a bolí vás hlava

Psychický stav je spojený i se stavem fyzickým. Když vám není dobře na duši, nebude vám dobře ani na těle. Bolest hlavy, únava, nespavost, nebo naopak přílišná spavost, nechutenství a hubnutí jsou signály těla, které už nemůže. Do práce jdete s nechutí a tělo odmítá pracovat a volá o pomoc. Poslechněte své tělo a dejte si pauzu. Když v tomto tempu a s takto unaveným tělem budete pokračovat dál, riskujete kompletní kolaps organismu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články