Váš porod se kvapem blíží a vy si připadáte jako v jednom kole. Co všechno, dle vás, musíte stihnout?

Těhotenství je nejkrásnějším obdobím v životě každé ženy
Zdroj: zdroj: pixabay
Vaše těhotenství prožívá i vás partnerUdělejte si v této době čas na sebeprotože potom ho už moc mít nebudeteNa malé miminko se těší celá rodina+ 1 fotka+ 2 fotky

Příchod miminka na svět je velice očekávanou a radostnou událostí, na kterou netrpělivě čeká celá rodina. Jak nejlépe využít těch posledních volných dní a jak se připravit na miminko?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 26. 04. 2018 09:17

Travte čas s vaším partnerem

I on se připravuje na příchod potomka, stejně jako vy. Celé těhotenství s vámi prožívá a tvoří si pouto. Mnoho dvojic se takto víc sblíží a prožívají takzvané druhé líbánky. Užívejte si naposledy poslední společné chvíle svobody, kdy ještě nemusíte řešit pleny a hlídání.

Budování hnízda

Jste těsně před porodem a máte neuvěřitelné nutkání stále něco poklízet a uklízet? Je to stav, který se děje u budoucích maminek zcela běžně. Říká se mu budování hnízda, kdy instinktivně budujete domácí prostředí pro nového člena rodiny. U úklidu se zbytečně neunavte a neztrhejte. Vaše miminko vám uklizenou domácnost určitě komentovat nebude.

Taška do porodnice

Velmi důležitá věc, která by se měla začít řešit a balit už raději měsíc před porodem. Až vás to chytne, nebude moc času a sil na balení. Dejte do ní vše, co budete potřebovat vy a vaše miminko v porodnici i na cestu z porodnice domů.

Zaměřte se především na sebe

Úklid počká. Zastavte se a myslete především na sebe. Porod je opravdu vyčerpávající, takže buďte do jeho propuknutí v naprostém klidu. Když nebudete mít perfektně uklizeno nebo vám bude něco chybět v tašce do porodnice, nevadí. Manžel vám to do nemocnice určitě přiveze, a jestli se u vás na stolku najde kruh od hrnečku kafe? No a co. Jezte zdravě, ale nepřejídejte se. Zkuste relaxovat a nechte se obletovat, protože po porodu už na lelkování čas mít nebudete.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články