Začíná vaše manželství skřípat? Jak s manželem zlepšit vztah

Vždy je dobré se snažit manželství zachránit
Zdroj: zdroj: pixabay

Manželství by měl být pevný a závazný svazek dvou lidí, kteří si slíbili být spolu na celý život. Občas se samozřejmě mohou objevit komplikace a ve vztahu to začne skřípat. Jak to napravit a zlepšit si tak vztah?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 07. 04. 2018 12:42

V dnešní době se rozvádí hodně manželství. Někdy zachránit jednoduše nejdou, jindy by stačilo si o problému pouze promluvit. Není dobré okamžitě házet flintu do žita a ihned běžet pro rozvodové papíry, když k tomu není opravdu závažný důvod.

Komunikace

Komunikace a kompromisy jsou základem všeho. Když se něco děje, není dobré se okamžitě urazit a nemluvit spolu. Naopak je právě potřeba o všem mluvit a prodiskutovat to. Buďte k sobě navzájem velice upřímní a otevření.

Travte spolu více společného času

Možná je chyba v odloučení vás obou. Vyhraňte si na sebe čas, který spolu strávíte jen vy a nikdo jiný. Jeďte na výlet, nebo spolu podnikněte nějakou jinou aktivitu.

Neobviňujte toho druhého

Nikdo není dokonalý. Ani vy ne. Lidi nejvíce zraňuje to, když je jim stále něco vytýkáno. Do svého slovníku tedy zapojte nejenom ,,TY“, ale i ,,JÁ“. Přiznejte svoje chyby, protože je opravdu máte.

Snažte se o vzájemný fyzický kontakt

Kdy naposledy jste svého partnera pohladila, políbila či se k němu přitulila? Fyzický kontakt je stavebním kamenem každého vztahu a vztahy také opravdu zlepšuje. Přichystejte romantický večer a pořádně si ho společně užijte. Druhý den bude zase vše dobré.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články