Studie odhalila, proč jsou ženy s krátkými vlasy pro muže tolik přitažlivé

Studie odhalila, proč jsou ženy s krátkými vlasy pro muže tolik přitažlivé
Zdroj: showpix.cz

Dlouhé vlasy u žen byly dlouhou dobu považovány za symbol krásy a atraktivity. Nyní však podle jedné studie vyšlo najevo, že pro muže jsou stejně okouzlující i ženy s vlasy krátkými. Zajímá vás, proč se dostávají do popředí? Tak čtěte dále.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 09. 09. 2020 13:19

Ženy s dlouhými vlasy jsou v očích mužů od nepaměti považovány za žádoucí partnerky, což je podporováno kulturou a evoluční psychologií. Jinými slovy, ženy, které se pyšní dlouhou hřívou, muži vnímají jako zdravé a inteligentní. Krásky s krátkými vlasy pak zase bývají označovány jako pečující a ženské. Co je na nich tolik přitažlivé?

Krátké vlasy upoutávají pozornost

Žen s krátkými vlasy je ve společnosti stále podstatně méně, než těch dlouhovlasých. Proto si jich většinou nejde nevšimnout. Ze studie, která byla zveřejněná na portálu brightside.me, vyplývá, že mužům upřednostňujícím ženy s krátkými vlasy vyhovuje, že takovéto vlasy zkrátka nejsou tolik běžné. To ženy dělá výjimečné a zvláštní, což mužům velmi imponuje.

Vyniká obličej a krk

Není žádným tajemstvím, že modelky, které se procházejí po přehlídkových molech, mají vlasy většinou stažené v účesu dozadu. Důvodem je, že chtějí ukázat svou tvář a odkrýt tak krásné ženské rysy, což vlasy mohou rušit. A podle uvedené studie se stejným názorem souhlasí i muži. Krk společně s obličejem je pro ně totiž velmi atraktivní částí ženského těla a jsou rádi, když na ženě na první pohled vynikají.

Krátké vlasy nosí celebrity

Mnoho žen, které patří ke špičkám Hollywoodu, už krátkým účesům podlehlo a muži po celém světě se na ně nemohou vynadívat. Pokud se tak pánů zeptáte na nějakou krátkovlásku, tak se jim většinou vybaví právě nějaká celebrita. Pro ženy je to skvělá zpráva, protože vědí, kde se mohou účesy inspirovat.

Krátký účes = méně údržby

Dlouhé vlasy jsou krásné, ale jejich úprava často bývá během na dlouhou trať. Je třeba je vyfénovat, narovnat nebo udělat vlny, k tomu použít milion přípravků, které každá žena k úpravě dlouhých vlasů nutně potřebuje, což zabírá spoustu času. Mužům to zní ale šíleně, nemají totiž v oblibě, když ženě příprava trvá dlouho. Krátký účes je zkrátka výhrou pro všechny strany.

Sebevědomí

Ne každá žena má kuráž experimentovat s krátkým účesem. Potřebuje k tomu odvahu a hlavně důvěru v sebe sama. A není žádnou novinkou, že sebevědomé ženy muže velmi přitahují a krátké vlasy jim o tom dají ihned vědět.

Krátké vlasy nepřekáží

Pánové se taky přiznali k tomu, že na krátkých vlasech oceňují hlavně mazlící výhody. Nemají totiž rádi, když při intimních chvílích mají vlasy od svých přítelkyň v ústech či očích, což není nic příjemného. No a taky jim nejsou po chuti vlasy, které nachází v různých částech bytu.

Ženě záleží na svém vzhledu

Když žena sáhne po krátkém účesu, nestane se tak pouze náhodou. Dlouho vybírá skvělý střih, který se k ní hodí a přesně tak ho potom bude i udržovat. To je pro pány důležitým faktem, protože jim to ukazuje, že se žena chce o svůj vzhled pravidelně starat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články