Báječné proměny hnědých vlasů: Na podzim budou hitem studené odstíny

Báječné proměny hnědých vlasů: Na podzim budou hitem studené odstíny
Zdroj: Se souhlasem Salon Michal Zapoměl
Podzim je ideální čas na to, abyste svým hnědým vlasům dopřála pořádnou změnu.Po létě bývají vyšisované a konečky roztřepené, takže jim sestřih a nová barva jenom prospějí. Při výběru nové barvy se řiďte instinktem nebo se poraďte se svým kadeřníkem.Vyhněte se barvení vlasů přípravky z drogerie, které mohou vlasy spálit nebo na nich vytvořit nevzhledné fleky.+ 3 fotky+ 4 fotky

Podzim je ideálním časem pro změnu barvy nebo účesu. Vlasy jsou totiž po létě unavené a přímo volají po refreshi. Jaké úpravy a střihy budou nejvíce slušet hnědým vlasům? A které odstíny hnědé se nejlépe hodí k chladnějším měsícům?

Dana Klementová
Dana Klementová 02. 09. 2022 08:00

Po létě bývají konečky vlasů zničené, barva vyšisovaná a vlasy jako celek působí unaveným dojmem. Nový sestřih, barva a intenzivní výživa jim jedině prospějí.

Hnědá sluší letnímu a podzimnímu typu

Při výběru barvy dejte na svůj instinkt nebo si nechte poradit od kadeřníka. Pomoci vám může i barevná typologie. Hnědé vlasy, které budou letos na podzim velkým hitem, sluší zejména ženám letního a podzimního typu.

Pro osoby letního typu je charakteristická velmi světlá až olivová pokožka, která se poměrně dobře opaluje. Oči jsou v tomto případě modré, zelené až hnědé. Co se vlasů týče, dovolit si mohou blond i tmavě hnědou. Ideální jsou středně plavé až tmavě plavé barvy nebo oříškově hnědé tóny

Podzimní typ se vyznačuje jemně zbarvenou pokožkou, která je velmi náchylná ke spálení a barva očí bývá zpravidla zelená, hnědá nebo zeleno-hnědá. Nejvíce podzimnímu typu sluší typické podzimní barvy, jako je měděná, zlatá či hnědá a ani co se vlasů týče, neuděláte s těmito odstíny chybu. Pokud jste tedy podzimní typ, nebojte se zvolit zlatavé, měděné či hnědé odstíny vlasů s červenými nebo zlatavými odlesky.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

A post shared by Chocolate Beauty Studio (@chocolatebeautystudio)

Trendy hnědé účesy pro letošní podzim

Pro chladnější měsíce, které nás čekají, se nejlépe hodí studené hnědé odstíny od světle popelavě hnědé až po studenou tmavě hnědou.

Co se týče účesů, nejvíce hnědým vlasům lichotí jednoduchost. Skvělým řešením mohou být něžné vlny nebo nízké uhlazené drdoly. Právě na vlnitých vlasech vynikne hnědá barva nejlépe, neboť na nich dochází k různému lomu světla. Vlnité hnědé vlasy tak hrají všemi odstíny a působí velmi mladistvě. Důležitý je u hnědých vlasů i precizní střih, který účes dotáhne k dokonalosti.

Podzimní sestřih a změna barvy

Pokud se rozhodnete pro změnu barvy, svěřte se raději do rukou zkušeného kadeřníka. Domácí barvení vlasů by nemuselo dopadnout podle vašich představ. Kvůli barvám na vlasy z drogerie mám o poznání víc práce. Ty příběhy jsou občas opravdu smutné. Nejčastější problém je, že na krabičce vypadala barva nějak, ale chytlo to jinak. Zkrátka je vždy mnohem výhodnější mít svého milovaného kadeřníka, který ví, jak na to, a předejít tak flekům nebo spáleným vlasům,“ připomíná kadeřník Michal Zapoměl, jaké následky může mít domácí barvení.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články