Krasavec Cristiano Ronaldo si lakuje nehty na černo. Nejde však o rozmar, nýbrž ochranu zdraví

Krasavec Cristiano Ronaldo si lakuje nehty na černo. Nejde však o rozmar, nýbrž ochranu zdraví
Zdroj: Profimedia
Portugalský útočník Cristiano Ronaldo (38) je dlouhodobě považován za jednoho z nejlepších fotbalistů světa.Dokazuje to pětice Zlatých míčů, které se skví v jeho soukromé síni slávy. Momentálně Cristiano Ronaldo působí v saúdskoarabském klubu an-Nasr.S vedením zámožného rijádského celku podepsala někdejší hvězda Manchesteru United loni v prosinci smlouvu do roku 2025, díky níž si ročně vydělá astronomických 4,8 miliardy korun.Však má také Cristiano Ronaldo koho živit. Je hrdým tátou hned pěti dětí.+ 6 fotek+ 7 fotek

Mnoho otazníků vzbudily mezi fanoušky nedávné fotografie fotbalisty Cristiana Ronalda (38). Elitní portugalský útočník na nich relaxuje v sauně po náročném zápase svého týmu an-Nasr, přičemž nehty na nohou má nalakované na černo.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 26. 04. 2023 14:00

Nejde ale o módní výstřelek, jak by se na první pohled mohlo zdát. Byť Cristiano Ronaldo se o svůj vzhled pečlivě stará, nehty si bývalá hvězda Manchesteru United, Realu Madrid nebo Juventusu Turín podle všeho lakuje z jiného důvodu.

Nehty si lakují zápasníci MMA i bývalý boxer Mike Tyson

Dle německého listu Bild tak sportovci činí proto, aby nehty na nohou chránili před plísněmi a bakteriemi. Dlouhé hodiny, kdy se potí v kopačkách nebo jiné obuvi, se totiž mohou na chodidlech velmi nepěkně podepsat. Známí jsou černými nehty na nohou například zápasníci MMA. "Lakoval si je i boxer Mike Tyson," poukazuje Bild.

A lak na nehtech má ještě jednu funkci, která vrcholovému fotbalistovi přijde vhod. Podle webu Men's Health chrání při odkopu míče nehty před zlomením či třepením.

Cristiano Ronaldo neukázal černé nehty poprvé

Pětinásobný držitel Zlatého míče neukázal černě nalakované nehty poprvé. V lednu například postoval na Instagramu fotografii, na níž pózuje se zápasníkem MMA Francisem Ngannou. Cristiano Ronaldo má přitom na nohou žabky, a tak jsou mu dobře vidět nehty.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Francis Ngannou (@francisngannou)

Portugalský reprezentant je známý tím, že se snaží být vždy o krok napřed. I proto si dlouhodobě drží status jednoho z nejlepších fotbalistů světa. V aktuální sezoně nejvyšší saudskoarabské soutěže má aktuálně na kontě 11 branek ve 12 zápasech a v tabulce produktivity mu patří šestá příčka.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články