Lednice na kosmetiku je šikovný pomocník: Zlepší účinky očních krémů či rolleru. Některé produkty do ní ale nepatří

Mini lednice pro péči o pleť a make-up InnovaGoods, 55 euro.
Zdroj: Oficiální materiály prodejce
Chladnička na kosmetiku StylPro. Lookfantastic, 1820 KčNádoba na kosmetiku. Maribella, 619 Kč Kosmetická mini lednička Meloni. Pilulka, 1849 KčChladnička na kosmetiku Pretty Cool. Klarstein, 2899 Kč+ 3 fotky+ 4 fotky

Mít v lednici noční krém, oční sérum či masážní roller není nic neobvyklého. Napadlo vás ovšem někdy, že na všechny tyto kosmetické produkty můžete mít i speciální mini lednici?

Dana Klementová
Dana Klementová 23. 09. 2022 08:00

Na trhu je již několik let k dostání malá lednice určená výhradně na kosmetiku. Stojí obvykle do 3 tisíc korun, má objem 4 - 6 litrů a kromě chladicí funkce mají některé z nich zabudovaný i ohřev, který využijete například na nahřátí ručníků či masážních olejů. Jaké produkty do kosmetické lednice patří, a jaké nikoliv? 

Oční krémy a séra

Oční krémy jsou jedním z produktů, které se do lednice určitě hodí. Studený krém dokáže pokožku krásně vypnout, a především osvěžit, což oceníte zejména během horkých letních měsíců. Nižší teplota navíc může životnost produktů péče o oční okolí výrazně prodloužit

Hydratační krémy

U hydratačních přípravků si dejte pozor, aby neobsahovaly oleje. V tu chvíli nejsou do lednice vhodné. V případě hydratačních krémů a sér obecně záleží na jejich složení. Některé složky totiž mohou při nižších teplotách měnit konzistenci. Které, to snadno zjistíte domácím testem. Do lednice nejprve vložte odebranou trošku krému a za pár hodin uvidíte, zda změní konzistenci. 

Obličejové mlhy a pleťové masky

Zřejmě každá žena zná ten blažený pocit, když si v horkých dnech aplikuje na pleť vychlazenou pleťovou masku či mlhu. Právě tyto produkty proto do lednice určitě patří a jistě je oceníte i po probdělé noci, kdy cítíte, že je váš obličej nateklý a kruhy pod očima výraznější než kdy jindy. 

Masážní roller

Ať už se ráno líčíte, či nikoliv, vždy si zkuste najít alespoň pár minut na krátkou masáž obličeje a dekoltu pomocí masážního rolleru, který pokožku nádherně prokrví a pomůže zmírnit otoky kolem očí. S vychlazeným rollerem vám masáž půjde ještě lépe a výsledky budou mnohem viditelnější. Rozhodně si proto v kosmetické lednici udělejte místo i na něj.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články