Ponožky v pantoflích: Megahit, nebo módní peklo? Modelka Gigi Hadid a další slavné hvězdy tento trend zavedly a milují

Ponožky v pantoflích: Megahit, nebo módní peklo? Modelka Gigi Hadid a další slavné hvězdy tento trend zavedly a milují
Zdroj: Profimedia/ Jana Elfmarková/ koláž: Lifee
Modelka Gigi Hadid a její pojetí trendu, který zaplavuje ulice. Zřejmě i díky ní. Ponožky v pantoflích okouzlily také modelku Elsu Hosk.A neodpustí si je ani Chrissy Teigen.Herečka Jennifer Lawrence nazula pantofle Birkenstock s nízkými ponožkami zřejmě k outfitu do posilovny. + 14 fotek+ 15 fotek

Donedávna faux pas, dnes megahit. Nazout si otevřenou obuv jako sandály či pantofle s přezkami na ponožky právě přestalo být trestné, naopak! Tato kontroverzní dvojice nachází stále více podpory nejen mezi známými osobnostmi. A nebude to jen další z dopadů filmového trháku Barbie. Plíživě se začal objevovat už dávno před jeho premiérou.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 13. 08. 2023 09:00

A teď vyrazil do ulic naplno. Jakmile se tahle módní perlička hodná zvednutého obočí objevila na globálně známých nositelkách, jako jsou sestry Gigi (28) a Bella Hadid (26), může se po donedávna zhusta neoblíbené kombinaci módní svět doslova utlouct. Pantofle značky Birkenstock i jejich věrné kopie všemožných firem zažívají neuvěřitelný boom, a aby toho nebylo málo, tahle kontroverzní obuv si pro tentokrát našla podobně provokativního parťáka. Tedy, lépe řečeno celý pár. Ponožky. Jakékoliv a kdykoliv.

Dříve ostuda, dnes opěvovaná inovace?

A to přitom i samotné pantofle s dvěma masivními pásky přes nárt a výraznými přezkami, které, než stihly zaplavit módní svět, dříve sloužily jako ortopedická či zdravotnická obuv, patří mezi nejdiskutovanější kousky polarizující svět. Ten se striktně dělí na jejich nadšené obdivovatele a pohoršením a nenávistí sršící druhou půlku.

Není čas na vyladěné kombinace

Podlehli jste nátlaku a chcete tuhle na první pohled dost pohodlnou dvojku vyzkoušet na vlastní kůži? Sáhněte po ponožkách a pusťte si novou trendy mánii blíž k tělu. Už totiž můžete. Pokud váháte, jaký model navléknout či zda přemýšlet nad vyladěnými kombinacemi, klidně na to zapomeňte. Jak je vidět na známých nositelkách, s výběrem těch správných ponožek si nemusíte vůbec lámat hlavu, zjevně je IN navléci si jakýkoliv pár, který máte zrovna po ruce.

Vzniklé kombinace spíše než módní prvek svým nositelkám přidávají náznak komfortní ležérnosti. Skoro jako by si právě odskočily z obýváku, kde sledovaly reels se záběry z filmového megahitu Barbie. I Margot Robbie (33) totiž přenesla kontroverzní pár pantoflí značky Birkenstock v perleťově růžové metalíze do světa běžných smrtelníků a užívá si jejich společnost skoro na každém kroku. Pravda, ta ale zatím na chuť téhle ponožkové mánii nepřišla. Zato se její oblíbený model okamžitě stal nedosažitelným zbožím a jistě na něj už existuje nekonečně dlouhý pořadník.

Nemůžete se odhodlat? Nevadí, vyzkoušely jsme to za vás

Než se pustíte do vlastních trendy kombinací, prohlédněte si ve fotogalerii, jak se s touto odvážnou výzvou poprala naše módní redaktorka Jana. Zarytá odpůrkyně ponožek v každém ročním období nepatří ani k jásajícím obdivovatelům ortopedických pantoflí, přesto se ale několik trendy sestav odhodlala nazout. Zlaté pantofle z řetězce H&M sladila s hrubšími ponožkami v matchy matchy kombinaci barev. Celoplastové ikonické pantofle v khaki barvě řecké streetové značky Funky Buddha, které v jejím botníku zaparkovaly teprve nedávno, podrobila nové výzvě v podobě sportovních ponožek s výrazným logem sahajících vysoko nad kotníky. 

U nafocení pro potěchu čtenářů ale pro tentokrát asi zůstane. “Ani s košem,” to je, shrnuto a podtrženo, názor módní redaktorky na megahit, o kterém už si sice cvrlikají i vrabečci za okny redakce uznávaného módního magazínu Vogue, s radostí jej ale dle jejích slov přenechá slavnějším tvářím. Není ale jisté, zda nakonec také nepodlehne a s nadšením si bude za pár týdnů užívat komfort hřejivých ponožek v letním typu obuvi. Minimálně s aktuálním počasím se podobné kombinace nabízí jako velice vhodný tip. Jak ji ale známe, ponožkám se bude nadále spíše vyhýbat. A nejen v pantoflích...

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články