Magazín Lifee ve Varech: Malé černé v plus size, oslňující flitry i sytě růžová jako dokonalý dress code cocktail chic

Magazín Lifee ve Varech: Malé černé v plus size, oslňující flitry i sytě růžová jako dokonalý dress code cocktail chic
Zdroj: Dan Sklenář
Redaktorky Lifee tentokrát vyzkoušely dress code cocktail chic.Šéfredaktorka Markéta už se nemůže dočkat, až svůj party outfit předvede ve Varech. Na střevíčky ale nebude vzpomínat v dobrém.Zástupkyně šéfredaktorky Kristina a její ukázková prezentace "malých černých".Módní redaktorka Jana podlehla minišatům v trendy odstínu růžové.+ 13 fotek+ 14 fotek

Karlovarské večírky jsou v plném proudu. Víte, v čem byste na odpolední koktejl či premiéru vyrazili vy? My v redakci jsme pojaly přípravy na filmový festival komplexně, takže pro vás samozřejmě máme i tip pro zadání dress codu zvaného cocktail chic.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 04. 07. 2023 09:00

Jsou to jednoduché počty. Slavnostní outfity i modely na stylovou procházku musí doplnit ještě tzv. party varianta. Tedy modely, které se neztratí v konkurenci večírkových outfitů ve víru pověstné karlovarské zábavy. Neponechaly jsme nic náhodě a do kufrů si přibalily i tyto modely.

Jednoduchý střih oživily glamour flitry

Naše šéfredaktorka Markéta sáhla po minišatech s transparentními prvky na rukávech a povrchem obsypaným trendy flitry ve stříbřitých a modrých a černých tónech značky Apriori z obchodního domu Van Graaf.

Flitrované koktejlky dokonale sedly na moji postavu. Je to nadčasový kousek, který můžete mít v šatníku nastálo. Průsvity na rukávech a po straně šatů tvoří originální prvky, díky jimž se šaty poseté flirty stávají ještě výraznějšími. K šatům jsem zvolila páskové lodičky na vysokém podpatku, které podtrhly celkový party look. O pohodlnosti nemůže být řeč, nejsou to zkrátka boty na procházení se kolonádou, ale efekt udělají ohromný.”

Kristina a nepostradatelné "malé černé"

Kristinu, zástupkyni šéfredaktorky, čekal mezi vhodnými outfity také jeden ze základních kousků. Malé černé šaty bychom měly totiž mít v šatníku všechny, využití najdou při mnoha formálních i semiformálních příležitostech. A umí vypadat dokonale, ať už nosíte velikost S, či patříte k majitelkám vnadných plus size tvarů. Kristinu sice volba šatů zpočátku překvapila, nakonec ale jejich kouzlo objevila ve variabilitě a širokých možnostech, jak outfit doladit:

“Malé černé šaty by měla mít doma každá žena, ale v tomto jsem výjimkou, protože krátké šaty nenosím. Ač se mi střih pouzdových šatů moc líbil a oceňuji u nich rukávky, které zeštíhlily i silnější ruce, necítila jsem se v délce. Jsem ráda, že mě naše stylistka Jana vytáhla z komfortní zóny, ale sama bych zvolila něco hodně barevného a delšího aspoň do půli lýtek. Hravost jsme ovšem u černé přidaly barevnou a třpytivou kabelkou, sama bych neváhala ještě přidat nějaké výrazné náušnice. Každopádně celkově jsem se v šatech cítila dobře, nemusela jsem totiž řešit žádný výstřih či rozparek a jediné, co bych nám boubelkám rozhodně doporučila, je stahovací prádlo.”

Pohodlné slingback lodičky

Módní redaktorka Jana nepatří k nejvyšším, proto si potrpí spíš na kratší délky šatů. Dress code vhodný pro pozvánky s formulkou cocktail chic proto pojala v duchu mini. A nechyběla ani letošní barva roku, výrazná růžová v odstínu Viva Magenta, na které vynikly i volánkové prvky šifonových šatů značky Lipsy. O doplňky se postarala miniaturní pouzdrová kabelka z kůže značky Aldo a trendy třpytivé střevíčky s otevřenou patou, tzv. slingback, zdobené výrazným uzlem.

“Jestli si něco opravdu užívám, pak je to pohodlný střih, o kterém ani nevím,” prozradila k výběru svého outfitu Jana. “Nepatřím k majitelkám bujného poprsí, proto mi vyhovují modely, které nevynikají nápadným výstřihem. Co spotřebuji na materiál v dekoltu, ráda uberu v délce. Mini je pro mě vždy nejlepší volba.”

Přehlídku outfitů určených pro variantu cocktail chic jsme pro vás nafotily v prostorách pražského hotelu Emblem s fotografem Danem Sklenářem.

Jak jsme výsledné outfity doladily a kde si jednotlivé kousky můžete pořídit i vy? Vše potřebné najdete v přiložené fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články