Magazín Lifee ve Varech: Dress code smart casual v podání redaktorek ve třech různých variantách

Magazín Lifee ve Varech: Dress code smart casual v podání redaktorek ve třech různých variantách
Zdroj: Dan Sklenář
Festivalová atmosféra v podání týmu Lifee, to je pohodlí, ale především také styl.Šéfredaktorku Markétu oslovil pohodlný kalhotový set značky Marc Cain. Pořídíte jej například v multibrandovém obchodním domě Van Graaf.Kristina nedá dopustit na maxi šaty. Její hravá a variabilní varianta pochází od značky, kterou vám už za pár dní představíme. A potěší nejen majitelky okouzlujících plus size tvarů.Módní redaktorce Janě učarovaly éterické šifonové šaty s dlouhými rukávy Jaeger z luxusní kolekce značky Marks&Spencer.+ 12 fotek+ 13 fotek

Náročný dress code black tie už jsme vám představili. Tentokrát se redaktorky Lifee pustily do příprav jednoduššího zadání. Káva či procházka po kolonádě nebo odpolední posezení s přáteli se ve Varech neobejde bez dress codu smart casual.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 02. 07. 2023 09:00

Balit kufry do Varů, to je vždy velké dobrodružství. Jako správné ženy samozřejmě nikdy nemáme nic na sebe, jednoduché triky, jak vybírat základní kousky, které obstojí i v náročných situacích a při přípravách na poslední chvíli, vás ale nikdy nenechají ve štychu. A my je známe.

Na týden do víru večírků

Když jsme se pustily do příprav karlovarských outfitů, nesměla v našem výběru varianta smart casual chybět. Od dob, kdy jsme do Varů jezdily jako batůžkářky, už pár let uplynulo, teď je na čase být za každých okolností za dámu. Série fotografií z příprav na velkolepé entreé ve Varech, kterou s námi nafotil fotograf Dan Sklenář, vznikla v prostorách pražského hotelu Emblem.

Kalhoty sportovního střihu jako jasně elegantní kousek

Šéfredaktorka Markéta Behinová miluje kalhoty, nebylo tedy divu, že si zamilovala pestrobarevný, přesto prudce elegantní komplet se sportovními prvky i střihem značky Marc Cain. Barevná paleta odpovídá jejímu vkusu a souzní i s jejím typem. S tmavými doplňky pak vznikl velmi povedený outfit, který obstojí nejen při procházkách vřídelní kolonádou.

Pestrobarevný komplet vyžaduje odvahu, nikdo vás v něm nepřehlédne. Pro příležitost filmového festivalu ve Varech je tudíž jako dělaný. Oslovil mě jemný a chladivý materiál, stejně tak volný střih. Dokážu si představit, že bych ho měla na sobě celý den. Tomuto extravagantnímu modelu sluší bílé tenisky (na procházku ideální), stejně tak páskové lodičky (ty jsem zvolila já), které podtrhnou eleganci. Co se týká pohodlnosti, může s přehledem konkurovat luxusnímu saténovému pyžamu."

Kristina nedá dopustit na co nejdelší šaty všeho druhu

Zástupkyně šéfredaktorky Kristina Vodičková je milovnicí dlouhých šatů. Takže ani tentokrát nemohla její volba dopadnout jinak. Vybrala si pohodlné šaty s žabičkováním a stahovacími ramínky v trendy barvě Viva Magenta a nešetřila na svou volbu spokojenými komentáři.

“Jak jsem již psala u dress code black tie, miluji dlouhé šaty a sama je nosím na denní bázi do práce i do města. Na procházku po Varech, nebo návštěvu kina byl tento růžový model ideální. Nařasený střed šatů nikde netlačil a ramínka se dala klidně i maličko posunout a hned se v šatech dalo i opalovat, vzhledem k tomu, že měly hlubší dekolt. Šaty budou krásně vypadat jak k plochým botám, tak i k podpatkům. Nádherná růžová je bonus, ale určitě by se mi líbily i v jiných barevných provedeních.”

Jana a její výzva jménem jehly

Módní redaktorka Jana se při výběru rozhodla vystoupit ze své komfortní zóny a sáhla po modelu, který se neobešel bez vysokých podpatků. “Obvykle jsem příznivcem co nejnižších bot, v létě ideálně s nejtenčím možným druhem podešve, vyrazit si na jehlových podpatcích tak pro mne je především výzva. Když ale své okolí podobnou změnou překvapím, užívám si to.”

Lehoučké šifonové šaty s dlouhými rukávy a něžnými barevnými motivy pochází z kolekce Jaeger značky Marks&Spencer a dovedou vedle dresscodu smart casual zastat i některé z koktejlových či party outfitů. V tom případě si ale musíte více pohrát s doplňky. 

Odlehčený kancelářský dress code jako varianta odpolední elegance

A proč právě podpatky? K dress codu smart casual neodmyslitelně patří. Právě ty určují hranici mezi obvyklým volnočasovým outfitem a jeho poněkud sofistikovanější variantou, která původně vychází z kancelářského dress codu a odkazuje k odlehčenějším outfitům spojeným s posledním pracovním dnem týdne - pátkem. Vy jej ale můžete využít i při mnoha příležitostech, kdy chcete být jednoduše a stylově za dámu.

Zajímá vás, co si sbalit, aby váš takřka volnočasový festivalový šatník pro podobné příležitosti rozhodně nebyl nudný? Inspirujte se členkami naší redakce a dalšími tipy z fotogalerie.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články