Fotbalové tenisky a elegantní styling: Ikonický model bot milují topmodelky Kendall Jenner i Bella Hadid

Fotbalové tenisky a elegantní styling: Ikonický model bot milují topmodelky Kendall Jenner i Bella Hadid
Zdroj: Profimedia, oficiální materiály prodejce/koláž Lifee
Modelka Bella Hadid v minišatech připomínajících oversize sportovní dres, které doladila sportovní kombinace vysokánských ponožek a jednoduchých pohodlných tenisek.Herečka Jennifer Lawrence doplnila subtilními teniskami širokánské cargo kalhoty.Zpěvačka Zoë Kravitz nedávno nasadila fotbalové kecky k široce střiženým naddimenzovaným džínám.Modelka Kendall Jenner sáhla po ležérně elegantní variantě maxi sukně a jednoduchého topu.+ 7 fotek+ 8 fotek

Tak jako před deseti lety zatočily s módním světem nápadné tenisky s pevnou špičkou modelu Superstar, stejně výrazně se teď do popředí zájmu dostává další model světoznámé značky s typickými třemi pruhy. Nosí je hollywoodské hvězdy i influencerky, brzy tedy zaplaví svět i mezi běžnými konzumentkami módních trendů. A je dost pravděpodobné, že osloví i ty, které fotbal nepovažují za vrchol inspirace.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 16. 05. 2023 09:00

Tenisky z řady Adidas Samba, které na výsluní tlačí taková jména, jako Bella Hadid (26) či Kendall Jenner (27), převzaly svůj vzhled z typických fotbalových kecek poprvé vydaných už v 50. letech 20. století. Následně si model oblíbili milovníci skateboardingu a dnes oslovují svými modely Velosamba s praktickými prvky vhodnými pro jízdu na kole také nadšené cyklisty.

Subtilní křivky nahrávají elegantním stylingům

Poměrně subtilní typ nízkých bot s tkaničkami ale rozhodně nejde naproti jen ryze sportovnímu stylu. Velmi dobře si poradí i jako doplněk k decentnímu elegantnímu stylingu. Po boku šatů, maxisukní či jiných ryze ženských modelů zazáří dvojnásob. Jeho propojení se sportovním světem ale rozhodně nepostává skromně stranou. Stojí za nejnovější a nejtrendovější variantou kecek a vysoko vykasaných ponožek, která víc a víc proniká mezi typické prvky druhé dekády 21. století. Poněkud kontroverzní, zjevně ale tento look nachází stále více příznivkyň.

Hvězdy udávají módní směr

Modelka a módní ikona Bella Hadid nedá na legendární model dopustit a běžně jej kombinuje s kdečím. Zaujala například v minišatech připomínajících oversize sportovní dres, které doladila právě sportovní kombinace vysokánských ponožek a jednoduchých pohodlných tenisek. Její kolegyně, modelka Kendall Jenner, naopak sáhla po ležérně elegantní variantě maxi sukně a jednoduchého topu.

Herečka Jennifer Lawrence (32) sází na “sambasky,” vyráží-li na procházku se svou ratolestí, a ocení tak především sportovní pohodlí super trendy modelu. I tak ale její styl nepostrádá atributy nejnovějších trendů, subtilní tenisky tak naposledy skvěle doplnily širokánské cargo kalhoty.

Herečka Zoë Kravitz (34) zase nedávno nasadila fotbalové kecky k široce střiženým naddimenzovaným džínám. Efekt sofistikovaného sporty stylu doplněný o kožené sako překvapivě příjemně funguje a stojí za smělé následování.

Vítejte v týmu tenisek. Tedy jestli na vás zbudou...

Den, kdy byl tento původně fotbalový model prohlášen za cool variantu sportovního obutí, budiž pochválen. Nabízí pohodlí sportovních bot s rovnou podrážkou, jejich oblé měkké tvary ale dovedou doladit jakýkoliv outfit a vydržíte v nich bez váhání i dlouhý náročný den. Takže, kdo je s námi v týmu? Teď si jen držme palce, aby byla k dostání alespoň jedna varianta v potřebné velikosti. Jak je tomu poslední dobou zvykem, modely, kterým dělají dobré jméno známé tváře, často mizí z pultů kamenných i virtuálních obchodů doslova kosmickým tempem.

Zajímá vás, jak sluší hvězdám a které by mohly slušet vám? Mrkněte do naší fotogalerie.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články