Vary před 10 lety, nejzajímavější účesy očima kadeřníka Honzy Kořínka: Punková Andrea Verešová i nadčasová Jitka Čvančarová

Vary před 10 lety, nejzajímavější účesy očima kadeřníka Honzy Kořínka: Punková Andrea Verešová i nadčasová Jitka Čvančarová
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Andrea Verešová na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech v roce 2013.Natupírovaný punkový účes Andrey Verešové už by letos kadeřníci nevytvářeli, tento trend v čase neobstál. Tereza Ramba na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech v roce 2013.Detail účesu Terezy Ramba. Vlny budou trendy i v letošním roce. + 23 fotek+ 24 fotek

Oblíbený kadeřník nejen hvězd Honza Kořínek je zároveň vlasovým specialistou magazínu Lifee.cz. Vzhledem k tomu, že pro vás připravujeme účesové zpravodajství z MFFKV, připravili jsme si pro vás jedno retro zhodnocení vlasů, a to z ročníku, který se konal před deseti lety. Kdo měl nejzajímavější účes na festivalu ve Varech v roce 2013?

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 27. 06. 2023 08:00

"Musím říct, že většina účesů z roku 2013 mě mile překvapila a asi je na tom vidět, že některé účesy jsou trendy stále," říká oblíbený český kadeřník Honza Kořínek. Jaké styly byly u společenských účesů před deseti lety a jaké budou letos, prozradil magazínu Lifee.cz.

Trendy vlny a prosvětlené vlasy

"Vlny, to je pro mě trend na věky, snad už ze starověkého Řecka a Říma. Liší se jen jejich zpracování - pokládané, pevné, klidné i podtupírované, nebo vlny volné, rozčesané a někdy spíš až rozcuchané," popisuje jednotlivé trendy Honza Kořínek.

"V současné době frčí glamour vlny, což se velmi dobře doplňuje se dnešním barvícím trendem – balayage. Toto prosvětlení totiž vždy nejvíc vyniká právě v rozčesaných vlnách. Ty letos rozhodně ve Varech uvidíme. Přiznám se, že moc neholduji vlnám, u kterých trochu váháte, jestli jsou vlasy vůbec natočeny nebo jen rozcuchané z postele. Když jsme u toho,  taky nemám rád vlny à la šňůry od telefonu či kremrole ve stylu princezny Eufrozínky (role Sabiny Laurinové v pohádce Z pekla štěstí, pozn. red)," uvádí vlasový specialista k letošnímu ročníku, na jehož účesy si ještě musíme pár dní počkat.

Objem, co dělá dojem 

"Dalším tématem jsou samozřejmě sepnuté vlasy a drdoly, které také podléhají různým trendům. Většina vyčesaných účesů z roku 2013 mě nijak neděsí a nevyvádí z míry. Možná proto, že si tu dobu vlastně dobře pamatuji a spoustu podobných účesů jsem také vytvořil," hodnotí účesy z roku 2013 Kořínek a vyzdvihuje jeden styl, který už letos určitě na hvězdách neuvidíme: "To desetiletí tam ale vidím – dnes už tolik netupírujeme a nebetonujeme lakem."

Před deseti lety se na červeném koberci prošly dvě slavné dámy, které měly vlasy natupírované do opravdu vysokých drdolů, které by v aktuálních vlasových trendech neobstály. "Není už tolik v kurzu messy styl, proto bych se možná v současné době vyhnul velmi natupírovaným účesům, které měly před deseti lety Natali Ruden, a nebo punku Andrey Verešové. Myslím, že velký kus cesty během těch deseti let ve stylingu ušla i třeba Tereza Ramba a jsem moc zvědav, jak si s účesem poradí letos, protože vzhledem k jejímu natáčení to vypadá, že vlasy dostávají dost zabrat," říká odborník pro Lifee.cz.

Andrea Bartošková a její ikonické mikádo

Některé účesy jsou na červeném koberci stálicí. "Určitě bych rád vyzdvihl Andreu Bartoškovou s jejím ikonickým mikádem à la Anna Wintour nebo nespoutané ale upravené kudrny Marty Issové," hodnotí účesy z roku 2013 Honza Kořínek a chválí i další výraznou hvězdu: "Vyzvihnul bych i nadčasový účes Jitky Čvančarové. Hladkým či strukturovaným účesem stylu „banán“ nebo utaženým hladkým španělským drdolem na krku a nebo ba naopak drdolem na temeni ve stylu Brigitte Bardot nešlápnete nikdy vedle a to v jakékoli dekádě."

Honza Kořínek bude pro Lifee.cz rozebírat účesy hvězd během celého Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech v jeho (ne)pravidelné rubrice Vlasová policie Honzy Kořínka. "Za mne jsou některé účesy, které nestárnou. Záleží jen na každém kadeřníkovi, jestli se drží klasického pojetí anebo jestli si daný účes oživí o současné trendy jako je třeba mokrý efekt nebo vsadí ně nějaké doplňky. Už teď se těším, co blížící se 57. ročník MFF KV přinese," uvádí majitel Hair studia Honza Kořínek.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články