Vlasová policie Honzy Kořínka z Met Gala: Anne Hathaway ve stylu Brigitte Bardot a nepovedená ofinka Lizzo

Účesy z Met Gala 2023 pod drobnohledem kadeřníka Honzy Kořínka: Anne Hathaway se inspirovala u Brigitte Bardot
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Anne Hathaway zvolila účes ve stylu Brigitte Bardot. Kadeřník Honza Kořínek považuje tento look za nadčasový a sexy. Objemný culík a ofinku si nechala na vlasech vytvořit modelka Emily Ratajkowski. Kadeřník Honza Kořínek chválí ženštější styl Billie Eilish, ale v jejím účesu na Met Gala se mu moc nelíbila přemíra ozdob. Chválu si od Honzy Kořínka vysloužila Lily Collins, která si nechala vytvořit falešné mikádo. + 5 fotek+ 6 fotek

Tématem letošního galavečera v Metropolitním muzeu v New Yorku byla pocta návrháři Karlu Lagerfeldovi. Hosté se prošli po světlém koberci s modrými a červenými obrazci a kromě extravagantních rób si nechali na hlavě vytvořit i zajímavé účesy. Právě na vlasové kreace se zaměřil známý kadeřník Honza Kořínek.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 02. 05. 2023 19:00

Anna Wintour je nejen od roku 1988 šéfredaktorkou americké mutace časopisu Vogue, ale od roku 1995 pořádá jako kurátorka Metropolitního muzea v New Yorku módní událost Met Gala. Pozvánka se dostane do rukou jen nejvyhlášenějším celebritám, a dokonce ani ty nemají jistotu, že se na ni podívají opakovaně.

Anna, která seznam pozvaných připravuje, v rozhovoru pro CBS uvedla, že například kouření v prostoru Metropolitního muzea či sahání na exponáty mohou být důvodem, proč některé celebrity další rok nejsou pozvané. 

Letošní ročník nesl podtitul Karl Lagerfeld: A line of Beauty. Oslava života uznávaného módního návrháře značek Chanel, Fendi i své vlastní byla opravdu zajímavou podívanou.

Na tu vlasovou si Lifee.cz přizvalo odborníka Honzu Kořínka, který zhodnotil několik přítomných dam a jejich účesy. 

Nicole Kidman a falešný culíkProfimedia

"Oblíbená herečka Nicole Kidman má krásnou zlatavou barvu vlasů a moc jí sluší. Ale přiznám se, že z jejího looku na tento galavečer jsem trochu v rozpacích – zpředu to vypadá, že se česala sama. Ani rovné, ani vlnité. Takový druh vln já nemám rád. Není totiž poznat, zda si Nicole zapomněla rozčesat vlasy, nebo je to záměr. Když se ale Kidman otočí, tleskám, krásný 'falešný' culík. Elegantní, pěkné, to se mi líbí. Myslím, že celku by dost prospělo sepnout i ty přední vlasy dozadu a byla by to dokonalost."

Lily Collins s mikádem bez stříhání

Profimedia

"Tohle mě baví. Sepnutí vlasů do mikáda je nestárnoucí trik. Celkem jednoduše tak můžete výrazně změnit look a není potřeba nůžek. Myslím, že to Lili Collins sluší – vše funguje jako celek, účes, make-up s odvážnou černou rtěnkou i šaty. Musím říct, že se podařilo i hezky a vkusně zapracovat ofinu, která díky mokrému efektu a jeho tvarování působí jako povedený prvek v účesu."

Emily Ratajkowski zvýraznila pejzy

Profimedia

"Tato hvězda má krásné vlasy – ještě aby ne, když je světovou ambasadorkou mé oblíbené a milované Kérastase. Baví mě kombinace rovné hladké precizní ofiny, uhlazeného vršku hlavy a pak bohatého navlněného culíku. Navíc použití sametového šátku jako doplňku, který krásně oddělí, ale zároveň propojí všechny ty struktury ve vlasech, je super. Nutno podotknout, že i pejzy, které jsou vytažené před uši, působí stylově."

Cara Delevingne v rozcuchané paruce

Profimedia

"U Cary musím ocenit odvahu – Met Gala si o to říká. Šokovat, a navíc uctít uznávaného návrháře. Chápu ten záměr s blond bílou parukou jako hold Karlu Lagerfeldovi a jeho ikonické barvě vlasů. Proto tedy těžko hodnotit look vytvořený parukou. Jako celek mě to ale baví, nedbalý a rozcuchaný vzhled je v pořádku. Jsem rád, když někdo najde odvahu se takto výrazně proměnit."

Anne Hathaway ve stylu Brigitte Bardot

Profimedia

„Krásná žena a povedený look. Anne Hathaway se v účesu inspirovala u Brigitte Bardot. A to mi přijde dobré – je to totiž slušivé, nadčasové a sexy! Herečce sluší i jemné a decentní prosvětlení ve vlasech. Nemám nic, co bych tady vytknul – líbí se mi to a jsem spokojen, krásně se na ni dívá.“

Lizzo se nepovedla ofinka

Profimedia

„Zpěvačka vsadila, jako většina přítomných, na černo-bílou kombinaci. V jejím looku dominovaly dvě věci – bílé perly jako jeden z ikonických prvků Karla Lagerfelda a pak její objemný drdol. Na oboje říkám ano! Ale rovnou střapatou ofinku bych odepnul a všechno by bylo v rovnováze. Musím říct, že ta se mi k tomu opravdu nelíbí. Drdol je super – vyvažuje zpěvaččiny proporce. Ale ta ofina – to je krok vedle.“

Billie Eilish vlasy přezdobila

Profimedia

„Černá princezna Billie Eilish má u mě v první řadě pochvalu za to, že začala ukazovat svou ženskost. Přestala se schovávat do pánských modelů a vytahaných mikin a to je dobře. Asi mi ani nevadí její návrat k havraní černé barvě vlasů. Vlny, cop a kombinace různých doplňků, i přesto, že je mám rád, je to na mě trochu moc. Sponky, šátky, krajky – je to jako více je více. Ale vlastně si říkám, proč ne? Kdy jindy se odvázat než na Met Gala?“

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články