Vlasová policie Honzy Kořínka: U šedin je třeba dbát na dobrý střih a make-up. Umí to Helen Mirren, Diane Keaton i Jane Fonda

Vlasová policie Honzy Kořínka: U šedin je třeba dbát na dobrý střih a make-up. Umí to Helen Mirren, Diane Keaton i Jane Fonda
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Diane Keaton má podle Honzy Kořínka dokonalý šedivý melír. Stejně tak chválí takzvaný styl pepř a sůl herečky Andie MacDowell. Podle Honzy Kořínka šedinám velice sluší krátké účesy. Zářným příkladem je herečka Jamie Lee Curtis. Jane Fonda je nejstarší z hodnocených a dočkala se obrovské chvály za svůj výrazně šedivý účes. Honza Kořínek se domnívá, že na tomto aktuálním snímku využila Jane velmi povedenou paruku. + 4 fotky+ 5 fotek

Šediny se za poslední dobu staly trendy mezi hollywoodskými hvězdami. Dlouhé bílé vlasy nosí Helen Mirren a hvězda filmu Čtyři svatby, jeden pohřeb Andie MacDowell, která nechává své kadeře šedivět pomalu a přirozeně, se stala hlavní ikonou tohoto stylu. "K šedé kštici se vždy musí dobře nakombinovat hlavně střih, make-up, ale i doplňky a oblečení," říká přední český kadeřník Honza Kořínek, který zhodnotil účesy slavných dam, jež jdou proti proudu svou přirozeností.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 12. 04. 2023 11:30

Přední český kadeřník Honza Kořínek je příznivcem přirozeně bílých až šedivých vlasů a říká: "I v přírodních odstínech máme širokou paletu od zcela bílých vlasů, přes různé odstíny šedé až po tmavé vlasy s jemnými nebo výraznými pruhy. Zároveň se také u některých žen objevuje šednutí jen v určitých partiích hlavy, takže i to určuje, jak bude celkový dojem vypadat. Aby působila žena v šedinách šmrncovně, a ne stará, je docela um."

Vybrali jsme proto k hodnocení sedm slavných dam, které šediny nosí pyšně a jejich účesy inspirují, nebo naopak odrazují. Které jsou podle odborníka slušivé a kterým by se dámy naopak měly spíše vyhnout?

Helen Mirren (77) a její dlouhé vlasy

Priscilla Grant/Everett Collection/Profimedia

"Helen Mirren je obdarovaná bílou kšticí a právě u ní vše hezky funguje i přesto, že je vidět, že v délkách jsou stále zbytky z dob, kdy se barvila na blond. Barva je hezká, styling do vln super, doplněk v podobě čelenky taky hezky funguje," hodnotí účes slavné britské herečky z březnové premiéry filmu Shazam! Honza Kořínek. "Vše je podtrženo hezkým přirozeným make-upem, výraznými náušnicemi a krásnými šaty. Možná bych klidně cca 5 cm ostříhal, ale jinak si takhle nějak představuji nositelku přirozené šedé kštice."

Meryl Streep (73) a odrůstající blond

Profimedia

"Meryl Streep je bezpochyby senzační a vždy velmi dobře upravená herečka, jen z téhle fotky jsem trochu rozpačitý. Hlavně právě z barvy vlasů, kdy jsou od hlavy už šedé a v koncích tmavší a ve zlatém odstínu, to kadeřnickému oku nikdy moc nelahodí. Předpokládám, že Meryl je asi ve fázi odrůstání barvy, což je vždy velmi náročné. Zadruhé bych vytkl absenci make-upu, ale zároveň pochválil za super výrazné brýle. Ty jsou za mě velmi vhodným výrazným doplňkem, ale ne vždy vše zachrání," hodnotí Kořínek rozpuštěné vlasy Meryl Streep z premiéry na Broadwayi v únoru letošního roku.

Diane Keaton (77) šediví do přirozeného melíru

Profimedia

"U této skvělé herečky to funguje skvěle. Škoda, že není vyfocená celá, protože outfit má většinou vyladěný do posledního detailu. Je stále šmrncovní a vypadá skvěle. Tady to vypadá, že Diane příroda docela pomáhá, protože její vlasy vypadají jako melírované, barva má pak takovou hezkou přirozenou strukturu. Takže podtrženo sečteno - super barva, dobrá délka, výrazně nalíčené oči, stylové brýle, super kabát, prostě Diane ví, jak se sedí na lopatě (smích)," vysekl Honza Kořínek herečce velkou pochvalu.

Jane Fonda (85) mění odstíny šedé podle nálady

Profimedia

"Další módní ikona - Jane Fonda. Má vždy skvěle upravené vlasy, vždy je nalíčená a baví mě i její oblečky. Přátelé, loni jí bylo pětaosmdesát! To je wow! Jane Fonda docela střídá barvy i střihy a to mě jako kadeřníka samozřejmě velmi baví. Šedou nosí už léta a mění i její odstíny. Občas se tedy nemohu ubránit pocitu, že sem tam sahá i po parukách. Řekl bych, že i na této fotce má jeden z velmi vydařených modelů. Ale proč ne? Vypadá skvěle a to je důležité," prozrazuje nejspíš jen nevyřčené tajemství slavné herečky Honza Kořínek.

Blyth Danner (80) by mohla upravit nažloutlé konečky

Profimedia

"Přiznám se, že Blyth Danner moc neznám. Podstatně více znám její dceru Gwyneth Paltrow. Ale pojďme k této herečce. Upřímně, tato fotka mi nepřijde úplně lichotivá, ale zaměřím se hlavně na vlasy. Baví mě její vlny a její přirozený šedý odstín, jen bych se ještě zaměřil na odstranění nažloutlého nádechu v koncích, což jsou pravděpodobně zbytky předchozího barvení, které stále odrůstají. Dalo by se to vyřešit buď čištěním a odbarvením vlasů, nebo použitím šamponů, které tlumí tyto nežádoucí žluté odstíny," radí ženám s podobným problémem, jako má Blyth, přední český kadeřník.

Jamie Lee Curtis (64) a ultra krátký účes

Profimedia

"Krátké střihy šedým vlasům jednoduše sluší. Žena pak vždy vypadá upraveně a šmrncovní. Moje slova jen potvrzuje oblíbená herečka Jamie Lee Curtis. Tuhle kombinaci barvy a střihu miluju. Tady není co vytknout ani doporučovat. Krásná žena, krásné vlasy a vše zde funguje s hezkým make-upem a večerními šaty. Za mě je vše,  jak má být. Takhle nějak se snažím pracovat i se svými klientkami, které se rozhodnou přestat barvit a chtějí nechat vyniknout své šediny," pěje chválu na oscarový účes Jamie Honza Kořínek. Fotku herečky rád uvidí i v salonu jako inspiraci pro další ženy.

Andie MacDowell (64)

Profimedia

"Andie MacDowell se během covidu stala průkopnicí tohoto šedivějícího stylu. Vím, že mnoho žen se jí chtělo inspirovat, ale některé posléze zjistily, že na to jsou ještě moc mladé (smích). Tato skvělá herečka má za mě super barvu. Podobně jako Diane Keaton jí bylo do vínku dobře naděleno. Kombinace tmavší šedé se světle šedou je dar. Říkám tomu pepř a sůl a to vždy skvěle funguje. K tomu přirozené kudrny a dobrý střih, který dává účesu velmi pěkný tvar. Jako doplněk výrazná červená rtěnka, dávám jedničku s hvězdičkou. Přesně takhle si trend s šedinami představuji."  

Závěrečné hodnocení Honzy Kořínka

Se souhlasem Honzy Kořínka

"Osobně jsem příznivcem přirozeně bílých až šedivých vlasů, ale jak s oblibou říkám, je to velmi tenký led. I v přírodních odstínech máme širokou paletu od zcela bílých vlasů, přes různé odstíny šedé až po tmavé vlasy s jemnými nebo výraznými pruhy. Zároveň se také u některých žen objevuje šednutí jen v určitých partiích hlavy, takže i to určuje, jak bude celkový dojem vypadat. Aby vypadala žena v šedinách šmrncovně, a ne stará, je docela um. Podle mého názoru se musí k šedé kštici vždy dobře nakombinovat hlavně střih, make-up a doplňky. Samozřejmě nesmíme zapomenout na vhodné oblečení. Je toho více, aby žena s přirozeně šedou kšticí vypadala skvěle," uvádí Honza Kořínek.

Zdroje fotografií:

Profimedia

Honza Kořínek

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články