Tajemství úspěšného života Meryl Streep: Vážit si manžela, nepovažovat děti za rekvizity a být sama sebou

Žít jako Meryl Streep: Berte děti vážně, nezapomeňte poděkovat manželovi a udržte si nadhled
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Film Ďábel nosí Pradu je prý jen slabým odvarem toho, jak vypadala práce pod vedením slavné šéfredaktorky Anny Wintour. Kostýmy pro film Ďábel nosí Pradu stály přes jeden milion dolarů.Meryl Streep se umí vžít do role. Ještě před natáčením komedie Ďábel nosí Pradu zašla za herečkou Anne Hathaway, která si zahrála její asistentku, a řekla jí: „Jsem ráda, že s tebou můžu pracovat. A to je poslední hezká věc, kterou ti řeknu."Když skončilo natáčení komedie Ďábel nosí Pradu, věnovala Meryl Streep všechny drahé outfity charitě.+ 3 fotky+ 4 fotky

Film Ďábel nosí Pradu musí znát každý fanoušek fenomenální herečky Meryl Streep. O ní je známo, že má v životě vše velmi dobře srovnané. Pojďme se společně podívat na tajemství jejího šťastného manželství, rodičovství a úspěšné kariéry. Určitě se od ní něco zajímavého dozvíme.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 12. 2022 16:00

Ďábel nosí Pradu: Čerstvá absolventka právnické školy Andrea Sachs (Anne Hathaway) by se ráda stala novinářkou. Rozhodne se nastoupit jako asistentka obávané Mirandy Priestly (Meryl Streep), která vede módní časopis Runway. Dokáže se Andrea s novou šéfkou skamarádit, nebo mezi nimi nikdy nezavládne mír? Na komedii Ďábel nosí Pradu se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max.

Život podle Meryl Streep

Mateřství a manželství je akt rovnováhy. Tyto dva aspekty však musíte ještě skloubit s prací, která vás naplňuje a odměňuje. Pak jde o skutečnou výzvu,” řekla Meryl Streep. Po celý život se věnovala náročné kariéře, která jí však nikdy nebránila v tom, aby se starala o své děti. Je živoucím důkazem toho, že jde spojit práci i péči o rodinu.

Zároveň však nikdy nezapomíná na svého manžela Dona Gummera, který je jí velkou oporou. Říká, že tvoří dokonalý, avšak rovněž zvláštní pár. Don totiž nemá problém s tím, že jeho žena chce být úspěšná. Miluje ji takovou, jaká je, navzdory její dychtivé a přehnaně aktivní povaze. A ona to oplácí třeba tím, že když dostala Oscara za snímek Železná lady, poděkovala Donovi. „Chci, aby věděl, že všechno, čeho si v našich životech cením nejvíc, mi dal on," řekla tehdy.

Meryl Streep má rodinu na prvním místě

Pendlovat mezi prací a rodinou může být velmi nebezpečné. Meryl proto tyto dvě oblasti svého života drží oddělené od sebe. Z tohoto důvodu také své děti neukazuje na veřejnosti. Její herecký kolega a kamarád Robert Redford ji totiž naučil, že děti nejsou pouhé rekvizity. Chce je tím uchránit před drsnými mediálními vlivy, kterým musí ona sama denně čelit.

Lze se vůbec při náročné herecké kariéře věnovat dětem? V pauzách mezi jednotlivými projekty má dostatek času pobýt se svými čtyřmi dětmi. A vlastně ho má víc, než kdyby chodila do klasického zaměstnání. I to je opět o přijímání výzev.

Výchova podle Meryl Streep

Víte, co značí syndrom Victoria’s Secret? Mladé hollywoodské herečky, které jsou pod neustálým tlakem být hubenější a více sexy. Tedy alespoň dle Meryl Streep. Ona sama se naučila, že existuje spousta rolí, kde ze sebe nemusí dělat zcela jinou osobu. A důležité také je umět si za každých okolnosti zachovat nadhled. Když se kupříkladu připravovala na film Mamma Mia, zpívala zavřená ve skříni. Měla přitom na sobě legíny ze spandexu. Dcery se jí pak smály, že se budou muset odstěhovat na Aljašku, až půjde film do kin.

Ve stejném duchu také přistupovala k výchově svých dětí. Měly být tím, čím chtěly být. Bez ohledu na to, co si o tom myslí ostatní. Tento druh mentorování získala po své matce, která ji vždy ve všem povzbuzovala. Díky ní se naučila, na čem v životě skutečně záleží.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Meryl Streep

Eu.southbendtribune.com: Meryl Streep’s 5 secrets to a happy marriage, balanced parenting and a amazing career

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články