15 nejslavnějších zahraničních hvězd na MFF Karlovy Vary: DiCaprio rybařil v Teplé, Gere velebil Havla

15 nejslavnějších zahraničních hvězd na MFF Karlovy Vary: Leonardo DiCaprio, Michael Douglas, Sharon Stone či naposledy Johnny Depp
Zdroj: Se souhlasem MFF Karlovy Vary
Roku 1994 navštívil festival v Karlových Varech herec Leonardo DiCaprio. Tehdy ale ještě o žádnou zvláštní star nešlo, a tak si mohl v klidu užívat atmosféry lázeňského města.Do Varů dorazil s prarodiči a zkoušel dokonce rybařit v říčce Teplé.V roce 1997 zavítala do Varů Salma Hayek. Všechny zaskočila polibkem, kterým obdarovala režiséra Jiřího Menzela.O rok později zavítal na MFF Karlovy Vary Michael Douglas. Režisér Miloš Forman ho tehdy seznámil s prezidentem Václavem Havlem, na což herec dlouho s láskou vzpomínal.+ 28 fotek+ 29 fotek

Leonardo DiCaprio, Michael Douglas, Sharon Stone či naposledy Johnny Depp. To jsou známé zahraniční osobnosti, které v minulosti navštívily festival v Karlových Varech. Kdy se na slavné přehlídce filmů objevily, jak vypadaly a co kuriózního jejich návštěvu České republiky provázelo?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 24. 06. 2022 14:30

Jako první z věhlasných hollywoodských hvězd se na červeném koberci v západočeském městě objevil Leonardo DiCaprio. Nápadně hezký mladík, kterého tou dobou ovšem znal jen málokdo, se stavil v Čechách v roce 1994. Svůj divácky nejpopulárnější film Titanic tak měl ještě před sebou. Možná i díky tomu se mohl po republice pohybovat víceméně anonymně.

„Vzpomínám, jak měl mladý DiCaprio tričko MFF Karlovy Vary a pokoušel se lovit ryby v říčce Teplá s dědečkem,“ vybavil si roku 1998 v pořadu Za scénou kulturní novinář Jiří Borovička. To už by se dnes věhlasnému idolu žen a dívek stěží poštěstilo.

Šestnáctiletá Scarlett Johansson i obdivovaný John Travolta

Daleko před svou největší slávou se ve Varech objevila také Scarlett Johansson. Jedna z nejvíc sexy hereček Hollywoodu zavítala na západ Čech v roce 2001, tedy v pouhých 16 letech. Projít se tak po lázeňském městě mohla bez větší pozornosti fanoušků.

Té už se nevyhnul například John Travolta, který na festival přijel v roce 2013. Při slavnostním zahájení na něj před hotelem Thermal čekaly davy příznivců a vděčný herec jim věnoval patřičnou pozornost. „Zdá se, že jsou tu velmi přívětiví lidé. Vítají mě tak upřímně, to člověka až nabíjí,“ vyznal se v rozhovoru pro ČT.

Johnny Depp přijel zapomenout

Stejné pocity musel mít při loňské návštěvě Varů tehdy zatracovaný Johnny Depp. Legendární Pirát z Karibiku tou dobou čelil obvinění z domácího násilí ze strany své manželky Amber Heard, v důsledku čehož od něj američtí filmaři dávali ruce pryč. V Čechách si ale přišel na své. Před hotelem Thermal musela ochranka krotit dav příznivců, kterým Johnny za vřelé přivítání od srdce poděkoval. Lepší psychoterapii si usoužený herec, který nakonec soud s Heard vyhrál, přát nemohl.

Dost možná ho k návštěvě Česka zlákal kolega z Pirátů Orlando Bloom, který tehdy už čtvrtým rokem natáčel povětšinou v Praze seriál Carnival Row. A loni na něm bylo znát, že ho k Čechám nevážou jen pracovní vzpomínky, ale umí si svůj pobyt ve zdejším kraji užít. Na svém Instagramu například sdílel fotku, jak se nahý plaví v Berounce.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články