Magazín Lifee míří do Varů: Dress code black tie v podání redaktorek v několika odstínech trendy modré

Magazín Lifee míří do Varů: Dress code black tie v podání redaktorek v několika odstínech trendy modré
Zdroj: Dan Sklenář
Redakce Lifee je připravena vyrazit nejen na červený koberec do Karlových Varů. Dress code black tie ladí redakce Lifee do několika odstínů modré.Šéfredaktorka Markéta si na první pohled zamilovala především královsky modrý odstín lehoučkých šatů Christian Berg.Šéfredaktorka Markéta Behinová pro slavnostní večer vybrala dlouhé vrstvené šaty se splývavými rukávky značky Christian Berg. (Peek&Cloppenburg, cena 3 499 Kč)Královská modř si skvěle rozumí se stříbřitými tóny. (Kurt Geiger, cena 3 760 Kč)+ 20 fotek+ 21 fotek

Filmový festival v Karlových Varech patří k nejvýznamnějším společenským událostem roku. Právě dnes startuje jeho 57. ročník a na velkolepé zahájení se chystá celá řada známých tváří. Víte ale, jak vypadá dress code, kterým by se hvězdy měly při výběru outfitu na společenský večer ve velkém sále hotelu Thermalu řídit?

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 30. 06. 2023 12:00

Redakce Lifee si na vlastní kůži vyzkoušela přípravy na slavnostní událost roku a jedním z modelů, které skončily v hledáčku naší módní redaktorky a stylistky Jany, byly večerní outfity splňující náročný dress code black tie.

Přestože jeho název odkazuje k černé barvě, ta rozhodně není jeho zásadním parametrem. Naopak, na barvě šatů, které pro slavnostní večer ve velkolepém duchu zvolíte, tolik nezáleží. Podstatná je ale především jejich délka. A pravidla velí vybírat ty nejdelší z nejdelších, tedy takové modely, které sahají až k podlaze.

Redakce Lifee vyladila svůj black tie styl do odstínů modré

A jak jsme si se zadáním black tie poradily my v redakci? Šéfredaktorka Markéta, její zástupkyně Kristina, i naše módní redaktorka Jana pojaly pomyslné přípravy vskutku velkolepě a vybrané večerní outfity sladily i do jednotného modrého tónu. Pokud se chystáte na večírek v páru, nebo vás doprovodí kamarádka, nikdy není od věci přemýšlet i o propojení modelů drobnostmi, které vaší výsledné stylizaci dodají charismatický a nezapomenutelný pel slavnostního okamžiku.

Plus size inspirace v podání zástupkyně šéfredaktorky Kristiny

Pro Kristinu byla volba vzdušných šatů s přestřižením pod prsy a vyztuženým dekoltem s motýlími rukávky příjemným řešením situace, v tomto modelu by dle svých slov klidně strávila celý večer. Perleťový odstín modré v ledovém tónu zase perfektně korespondoval s její barvou vlasů. Vyrazila by si v takovém outfitu na jeden z karlovarských večírků?

Miluji dlouhé šaty a vybraný střih patří mezi mé nejoblíbenější. Modré šaty se třpytem seděly krásně v oblasti dekoltu, kde byly lehce vyztužené, aby držely tvar a poprsí vám nikde nevypadlo a ani se neposunulo. Jako XL žena oceňuji i volné rukávky, které zakryjí silnější paže. Ne, že by na nich bylo něco špatně, ale já osobně je nerada ukazuji. Vzhledem k tomu, že je pohodlí také jedním z faktorů při vybírání šatů, mohu s klidem říct, že v těchto šatech bych klidně protančila celou noc.,” říká k výběru modelu od značky Apriori z obchodního domu Van Graaf zástupkyně šéfredaktorky Lifee Kristina.

Šéfredaktorka Markéta vybírá styl i pohodlí na celý večer

Při výběru modelu, ve kterém máte protančit či prohýřit celý večer, se především musíte cítit pohodlně. Své o tom ví i šéfredaktorka Markéta, která se ve světě velkých večírků pohybuje mnoho let a i letos vyrazila za festivalovou atmosférou vybavena patřičným společensky přípustným šatníkem. Její volba padla na královsky modré vrstvené šaty Christian Berg s tylovými rukávy a překříženým dekoltem, který patří k nejuniverzálnějším střihům a padne doslova každé postavě. Zalíbení v něm si najdou i zaryté odpůrkyně nadýchaných šatů, výsledek je totiž vždy mile překvapí.

A Markéta při výběru šatů přemýšlela mimo jiné i nad jejich pohodlným nošením: „Nejsem úplně šatový typ a jejich výběr mi dá většinou zabrat. Šaty mi musí totiž perfektně sedět a vytvořit pocit, že je na sobě necítím. Žádné ústupky, žádné škrcení. Chci se ve společnosti cítit komfortně a věnovat své myšlenky slavnostní události. Královsky modré šaty mi padly okamžitě do oka svojí barvou a mé nadšení pokračovalo i dál po vyzkoušení. Jednoduchý střih do áčka mi dokonale padl a cítila jsem se v nich opravdu jako královna.“

Módní redaktorka Jana miluje overaly všeho druhu

Módní redaktorka Jana se sice při výběru modelů občas nechá strhnout kouzlem okamžiku a vybírá si modely spíše srdcem než rozumem, tentokrát nenechala nic náhodě a slavnostní atmosféru by si dle svého výběru užila v pohodlí vzdušného saténového overalu Hugo Boss, který ji okouzlil nejen něžným odstínem baby blue, ale právě pohodlným střihem nevyžadujícím žádné další složité přípravy. Jediným úskalím by u modelů s podobně řešeným dekoltem, tedy hlubokým výstřihem a rozevřenými ramenními partiemi, mohl být výběr prádla, vše ale vyřeší hluboce vykrojená bezešvá podprsenka bez ramínek v tělovém odstínu.

“Miluju overaly, a pokud si mám vybrat, zda zvolím sukni či kalhotové kousky, i u modelů vhodných k black tie stylingům raději sahám po variantě s nohavicemi. Někdo namítne, že nejsou zrovna praktické, já ale na jejich kouzlo nedám dopustit. Když jde navíc o saténový skvost jednoduchého střihu s impozantními rukávy a vázačkou, zkrátka neodolám," říká ke své volbě večerního outfitu stylistka a módní redaktorka Jana.

Pozor na přešlapy proti etiketě

Existují ale drobnosti, které mohou váš pečlivě vyladěný společenský model vmžiku pohřbít. Nevhodná délka, přílišné odhalování nebo špatná volba obuvi se na výsledku vždy odrazí. Pozor si dávejte třeba při výběru otevřených střevíčků. Etiketa je povoluje, zapomeňte ale na punčochy a zaměřte se na dokonalou pedikúru. Chcete-li do puntíku dodržet společenská pravidla, pro podobné příležitosti vždy volte šaty s délkou sahající až na zem. Zapovězena není ani vlečka, tedy prodloužené partie zadního dílu sukně, které model povznesou mezi velkolepé róby a svou nositelku přetvoří v opravdovou dámu.

Fotografie ukázkových black tie outfitů podle Lifee vznikly v nádherných prostorách pražského hotelu Emblem a vyfotil je fotograf Dan Sklenář.

Zajímá vás, jak vypadají večerní outfity, které bychom si vybraly pro slavnostní okamžik zahájení karlovarského festivalu? Prolistujte si naši fotogalerii, a pokud se do Varů chystáte, ještě se stihnete inspirovat naším výběrem!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články