Hvězda letošního festivalu ve Varech Alicia Vikander a její styl: Miluje haute couture šaty i crop topy

Hvězda letošního festivalu ve Varech Alicia Vikander a její styl: Miluje haute couture šaty i crop topy
Zdroj: Profimedia, oficiální materiály prodejce/ koláž: Lifee
Premiéru svého nového filmu Firebrand (Královský gambit) ve francouzském Cannes si Alicia Vikander užila v nepřehlédnutelné ručně šité róbě.Úchvatné haute couture šaty z hedvábného žoržetu pochází z dílny  Louis Vuitton. Takové modely vznikají výhradně ručně a jejich tvůrci konkrétně na tomto kousku strávili více než 1 700 hodin. Především proto, že jsou šaty zdobeny 60 000 korálky a kamínky, které jsou našívány ručně.Další z šatů, které Alicia Vikander představila letos v Cannes, pochází také z dílen Louis Vuitton. Jde o tento model z pre-fall kolekce představené v jihokorejském Soulu letos na jaře.Pro odpolední festivalový outfit ale Alicia nechala šaty lehce upravit. Zkrátila je do pohodlnější a méně okázalé midi délky, vynechala výrazný pásek a zvolila také elegantní variantu v barvě námořnické modři. + 8 fotek+ 9 fotek

Jednou z nejvýraznějších zahraničních tváří 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech bude letos švédská herečka Alicia Vikander (34), která si stejně jako skotský herec a režisér Ewan McGregor (52) převezme letošní Cenu prezidenta MFFKV.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 20. 06. 2023 09:00

Severská kráska Alicia Vikander, někdější nástupkyně Angeliny Jolie v roli hrdinky Lary Croft z remaku kasovního trháku inspirovaného počítačovou hrou Tomb Rider a držitelka Oscara za vedlejší roli ve filmu Dánská dívka, přijede do Varů představit svůj nejnovější filmový počin. Snímek Královnin Gambit (v originále Firebrand) měl před pár týdny premiéru na letošním ročníku filmového festivalu v Cannes.

Módní inspirace podle Alicie Vikander

Jaký styl si do západočeského města tahle hollywoodská krasavice přiveze? Očekávat se dá garderoba s logem LV, tedy módního domu Louis Vuitton, jehož je herečka dlouholetou tváří. V překrásných šatech z Haute Couture kolekce této značky se ostatně představila na červeném koberci přímořského letoviska Cannes, na premiéře filmu Firebrand.

Záplava zlata a motivy srdcí okouzlily Cannes

Nepřehlédnutelné transparentní zlatavé šaty korzetového střihu bez ramínek ušité z hedvábného žoržetu ozdobily motivy z 60 000 postříbřených skleněných korálků ve tvaru trubiček a kamínků, kterými byly celé šaty pošity do motivů ve tvaru srdce a jejich tvůrci na nich pracovali celých 1 700 hodin.

Stylové soirée v námořnické modři

I odpolední program s méně náročným dresscodem strávila krásná Alicia letos v Cannes v šatech z módního domu Louis Vuitton. Zvolila námořnicky modré šaty s rolovaným stojáčkem z letošní pre-fall kolekce. Oproti přehlídkové verzi nechala jejich délku upravit na pohodlnější midi variantu. Šaty doladila jednoduchými páskovými střevíčky stejné značky a její nenucený look vyvolal mnoho pochvalných ohlasů.

Na přehlídce pre-fall kolekce, kterou značka letos představila v jihokorejském Soulu, bylo možné zahlédnout tyto šaty ve smetanové barvě doplněné o výrazný dlouhatánský pásek s kovovými prvky, Alicia se ale rozhodla nevyužít jeho potenciálu a efekt dokonalého odpoledního outfitu vystihla umírněným stylingem na jedničku.

Svěží komplet s crop topem nejen na dovolenou

Herecká hvězda je věrná své oblíbené značce i mimo červený koberec. Minimálně co se týče doplňků, kabelek a cestovních zavazadel, s jiným než LV logem vyšperkovaným modelem psaníčka i tašky větších rozměrů ji takřka nezahlédnete. Nemá ale problém zastavit se i v běžném módním řetězci a pořídit si v něm nějakou maličkost. Její neoficiální šatník tak vykazuje známky vysokého stupně normálnosti, jak dokazuje třeba v modelech značky Zimmerman či Ulla Johnson. Komplet kostkované sukně a crop topu od tohoto labelu si užila na dovolené na Ibize, kde si odskočila na drobné nákupy do butiku značky Mango.

Festivalová garderoba z předchozích týdnů ale dává tušit, že i v Karlových Varech nám švédská kráska se zářnou hollywoodskou kariérou představí něco z nabídky své oblíbené módní stáje a my už se nemůžeme dočkat, v čem ji uvidíme na červeném koberci před karlovarským hotelem Thermal.

Zajímají vás festivalové róby i volnočasový šatník slavné hollywoodské krásky? Prohlédněte si je v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články