Helen Mirren (77) odmítá stárnout: Famózní postavu si udržuje dvanáctiminutovým cvičením pro vojenské piloty

Helen Mirren (77) odmítá stárnout: Famózní postavu si udržuje dvanáctiminutovým cvičením pro vojenské piloty
Zdroj: Profimedia
Britská herečka Helen Mirren dokazuje, že věk je skutečně jenom číslo. V 77 letech neváhá nosit šaty upnuté na tělo či odvážné účesy. Může si to ostatně dovolit. Vlasy má krásné a postavu ještě luxusnější.Vděčí za ni podle svých slov speciálnímu cvičení, které v padesátých letech vyvinuli pro piloty kanadských vzdušných sil. Zahrnuje deset jednoduchých cviků, které zaměstnají všechny svalové skupiny.Když Helen cítí, že je z formy a čeká ji náročná role, neváhá se k tomuto cvičení vracet. Po 14 dnech má pak pocit, že může směle zamířit do posilovny. Nebo rovnou na plac.Štíhlá herečka připouští, že její váha celý život kolísá v rozmezí pěti kil. Jak dokazují plavkové fotky z letošního dubna, postavu má v 77 letech úžasnou. + 2 fotky+ 3 fotky

První dáma britské filmu Helen Mirren je stále ve formě. A zásluhu na tom nemá jen její odvážná garderoba nebo rozhodnutí nechat si "na stará kolena" narůst dlouhé vlasy. Jak se před lety svěřila magazínu Hello!, postavu štíhlou jako proutek si udržuje speciálním dvanáctiminutovým cvičením vyvinutým pro piloty kanadských vzdušných sil.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 11. 06. 2023 18:00

Ať se tato dáma objeví kdekoliv, vždy na sebe upoutá pozornost. Jako například na květnovém filmovém festivalu v Cannes, kde modrou róbu skvěle podtrhla namodro obarvenými vlasy. Šaty z dílny Del Core navíc krásně zdůrazňovaly hereččinu štíhlou figuru. Jak ve svém požehnaném věku dokáže Helen Mirren takové divy? Odpovědí je speciální cvičení, které podle svých slov praktikuje už léta.

Cvičení pro vojenské piloty, které praktikuje Helen Mirren

Dvanáctiminutové cvičení, které na konci 50. let sestavil pro piloty kanadského královského letectva lékař Bill Orban, čítá 10 jednoduchých cviků, jako předklony, sedy-lehy, běh na místě nebo kroužení pažemi, během nichž zapojíte všechny svalové soustavy. Výhodou je, že k nim nepotřebujete žádné pomůcky, a tak je i tolik vytížené hvězdy světové kinematografie mohou provozovat prakticky kdekoli.

"Těch deset cviků musíte stihnout během dvanácti minut, a dokud to nezvládnete, nemáte splněno," poukázala Mirren roku 2014 v rozhovoru pro magazín Hello! "K tomuto cvičení se střídavě vracím celý život, když mám pocit, že moje fyzička upadá. Velmi šetrným způsobem vás to dostane do formy. Po dvou týdnech takového cvičení máte pocit, že můžete směle jít do posilovny," dodala herečka.

Stačila fotka v plavkách a v 62 letech se stala sex symbolem

Že je Helen Mirren vzdor svému věku pořád kus, dokazují nejen fotky z červeného koberce, ale také fotografie plavkové. V roce 2008 například obletěla svět jedna z dovolené v Itálii, kde měla herečka na sobě jen červeno-bílé bikiny. V 62 letech se tak přes noc stala sex symbolem.

Cvičení Helen Mirren podle pilotů kanadského královského letectva: 30 sekund předklonů, 30 sekund zvedání kolen k hrudníku, 30 sekund úklonů, 30 sekund kroužení pažemi, 30 sekund částečných sedů-lehů s nataženýma nohama, 2 minuty zvedání nohou a hrudi vleže na břiše, 1 minutu zvedání nohou vleže na boku, 2 minuty střídání sedu na paty a lehu na břicho z polohy vkleče, 1 minuta zvedání nohy vleže na zádech, 3 minuty běhu na místě a poskakování.

Zdroj informací:

Dailymail.co.uk

Vogue.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články