Větší prsa nejsou jen radost: Bittnerová a Zemánková obtížně sháněly spodní prádlo, Šlégr trápí bolesti zad

Větší prsa nejsou jen radost: Bittnerová a Zemánková obtížně sháněly spodní prádlo, Šlégr trápí bolesti zad
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Modelka Lucie Šlégr bývá médii označována za nejprsatější Miss.Lucii způsobují větší ňadra zdravotní komplikace, zejména bolesti zad. Kvůli tomu uvažuje o jejích zmenšení.V dětství milovala manželka bývalého hokejového obránce Jiřího Šlégra balet a krasobruslení, kvůli velkým ňadrům se ale obojího musela v pubertě vzdát. Dodnes nemůže ani pořádně běhat.Moderátorka talk show Na kafeečko Miluše Bittnerová uvažuje o modelaci prsou. Vyhlédnutého už má konkrétního lékaře, ale čeká na vhodný čas.+ 6 fotek+ 7 fotek

Toužíte po větších ňadrech? Miluška Bittnerová, Iva Kubelková, Lucie Šlégr, Natálie Debnárová a Michaela Zemánková v rozhovoru pro Lifee.cz vysvětlují, že není všechno zlato, co se třpytí, a větší objem podprsenky s sebou nese i četná úskalí. Dvě z uvedených dam kvůli tomu dokonce zvažují plastickou operaci.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 04. 2023 12:00

Dr. Ed publikoval průzkum provedený mezi tisícovkou amerických a stejným počtem evropských mužů a žen. Obě pohlaví se shodla, že průměrně velké poprsí je nejlepší. K tomuto názoru se přiklonilo 53,6 % mužů a 60,4 % žen. I přesto třetina dotázaných žen sní o naditém hrudníku. Větší ňadra ovšem ženám přinášejí také problémy, o kterých se tak často nemluví.

Miluše Bittnerová uvažuje o zmenšení prsou

Své o tom ví moderátorka talk show Na kafeečko Miluše Bittnerová (45), která se potýká s problémy s nákupem vhodného spodního prádla„V okamžiku, kdy máš větší košíčky, tak se začneš pohybovat asi v pěti konfekčních velikostech, protože když ti sedí podprsenka, zase ti nesedí kalhotky," poukazuje. Při výběru plavek může být rozdíl mezi vrchním a spodním dílem až tři čísla."

Nakupovat v on-line obchodech Miluše nedoporučuje, jelikož vhodnou podprsenku by měla každá žena pečlivě vyzkoušet, než ji koupí a používá. V Praze jsou podle Bittnerové pro dámy s větším poprsím jen dva vhodné kamenné obchody. Je to složitější a leze to do peněz, protože kvalitní prádlo větších velikostí je opravdu drahé a vlastně nedostatkové zboží," dodává oblíbená moderátorka, která už spodní prádlo zhruba třikrát do roka nakupuje výhradně v obchodech, se kterými má dobré zkušenosti.

Miluše otevřeně přiznává, že uvažuje o modelaci prsou. Ne tedy o zmenšení, jen o jejich úpravě. Vyhlédnutého má také konkrétního doktora, ale podle jeho názoru zatím s operací není kam spěchat„Trochu se bojím bolesti a také tě operace na chvíli vyřadí z práce. Uvidíme, nikdy jsem proti plastickým operacím nic neměla, ale nechci s tím začínat moc brzy," vysvětluje moderátorka. „Manžel zatím nic neříkal v tom smyslu, že bych to potřebovala. On to má těžké - když řekne, že ano, tak se urazím, že mám ošklivá prsa. Co má vlastně říct?" směje se závěrem.

Lucie Šlégr kvůli ňadrům trpí se zády

Lucie Šlégr (41), za svobodna Královou, média dodnes označují za Miss s největšími ňadry. Lucie už to ale neřeší. „Člověk si zvykne asi úplně na všechno, mně už to po těch letech ani nepřijde. Nedávno se mě na to někdo ptal a já odpověděla, že už jsem se s tím naučila žít a že si prsa stejně nechám zmenšit a pak už nebudou mít co psát," svěřila Miluši Bittnerové v talk show Na kafeečko.

Ke zmenšení prsou ji nevedou estetické pohnutky, ale ty zdravotní. „Bolí mě záda, takže ze zdravotního hlediska určitě. A i vzhledem k věku. Už mě to všechno tíží," vysvětluje Lucie, která stejně jako Miluše už absolvovala konzultaci a nyní jen vyčkává na vhodnou dobu. „Modelace poprsí je náročná operace, je tam hodně řezání a přiznám se, že jsem posera, takže se bojím, jak bude výsledek vypadat esteticky."

Okolí se k jejímu rozhodnutí nestaví příliš pozitivně - vyjma jejího manžela, který operaci schvaluje. „Nedávno jsem měla přehlídku na plese a vedle mého manžela stál nějaký pán a řekl mu: ,Prosím vás, vysvětlete to vaší paní!' Manžel se ho zeptal, co tím myslí, a pán mu odpověděl: ,Ať si ty prsa proboha nezmenšuje, to by byla taková škoda!' Manžel se tomu jen smál," podělila se o příhodu ze společnosti.

Vyjma toho, že se zbaví bolesti zad, se Lucie těší také na to, že bude moci opět naplno sportovat. Nyní nemůže například běhat, protože ji ňadra omezují v pohybu. V dospívání milovala také balet a krasobruslení. „Já vyspívala později, takže do 14-15 let jsem neměla skoro žádná prsa. V deváté třídě mě ještě znali jako tu s klučičí neženskou postavou a najednou v prváku hormony, přibrala jsem a šlo to hodně do prsou. A pěkně jsem to obrečela. Brala jsem to jako životní zklamání, že to, v čem jsem vyrostla, je pro mě najednou zapovězený," dodává Lucie, která toužila jít studovat taneční konzervatoř, ale větší ňadra jí překazila plány.

Iva Kubelková ženám radí s prádlem

Modelka Iva Kubelková (45) patří rovněž mezi ženy obdařené v oblasti hrudníku. Je na své přednosti pyšná a dokonce se stala tváří známé české značky spodního prádla. Ženám dnes Iva radí, aby nákup vhodné podprsenky zvážily a dbaly na výběr správné velikosti„Samozřejmě, že trendy se stále posouvají. Myslím si ale, že u spodního prádla jde hlavně o to, aby ženě sedělo, lichotilo jí a cítila se v něm dobře. To je nejdůležitější. Klíčem proto je, abychom měly z čeho vybírat a nabídka byla co možná nejširší," vzkazuje Iva prostřednictvím Lifee.cz.

Plus size modelka Natálie Debnárová sází na kostice

Nejznámější česká plus size modelka Natálie Debnárová (36) má díky focení zakázek spodního prádla velké množství. Ženám s podobnými proporcemi proto může poradit, který střih jim bude nejlépe sedět. Určitě bych se držela kostic. Podprsenky musejí být vyztužené, protože příroda nám v tomto smyslu nenadělila možnost chodit bez gravitace. Kalhotky rozhodně doporučuji ty s vyšším pasem a perfektní jsou i stahovací. Přes ně potom můžeme nosit hezké šaty," doporučuje Natálie, která na stahovací prádlo nedá dopustit.

Michaela Zemánková nosila špatné velikosti

Větší ňadra příroda nadělila také muzikálové zpěvačce Michaele Zemánkové (42) a na jejich velikosti se prý odrazilo také těhotenství. V roce 2016 se stala maminkou syna Rafaela, kterého má s muzikantem Felixem Slováčkem mladším. „Navíc mi zůstalo asi pět nebo šest kilo a ta šla s kojením pomalu dolů. Prsa se mi zvětšila asi o číslo a už taková zůstala. Naštěstí," pochvaluje si Michaela, která jako každá žena miluje hezké spodní prádlo.

„Osobně dávám přednost pohodlnému a jednoduchému prádlu, ale jsou příležitosti, kdy nepohrdnu ani krajkovým. Jen to musí být měkoučká krajka, nesmí škrábat," vysvětluje zpěvačka, která je rovněž tváří známé české firmy vyrábějící spodní prádlo. Dlouho jsem nosila úplně špatné velikosti a objemy," přiznává Michaela, za kterou spolupráce s profesionály problém vyřešila. Zaměřují se zde především na velká prsa a holky mi poradily. Je pravda, že jsem najednou zjistila, že když máte správnou velikost podprsenky, vůbec o ní nevíte, protože nikde netlačí ani netahá."

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články