Připravena (nejen) na léto. Povolejte do práce epilátor!

Připravena (nejen) na léto. Povolejte do práce epilátor!
Zdroj: Braun

Nohy a podpaží, ale také oblast „bikin“ – tyhle části těla teď v rutinní péči hrají prim. Vždyť je tady léto a všechny chceme být krásné a upravené. Jenže v dnešní uspěchané době se počítá každá minuta, ta v koupelně strávená navíc obzvláště.

Speciální projekt
Speciální projekt 22. 06. 2023 09:00

A zdaleka nejde jen o zmíněné části těla, řadu z nás trápí bez ohledu na počasí i chloupky na tváři, třeba nad horním rtem. Která z nás však za sebou nemá špatnou zkušenost – tupou či nekvalitní žiletku, minutu na zbavení se chloupků, kdy zapomeneme na správný postup, a potom velmi litujeme. Podrážděná pokožka a výsledný efekt jako by nebyl!

Bojujte proti chloupkům světlem

Braun

Co vyzkoušet konečně ten nejšetrnější a dlouhotrvající postup? Sáhněte po epilátoru! Třeba Braun Silk-expert Pro PL5347 IPL zaručuje šetrnost k pokožce díky třem režimům, které snižují intenzitu světla. Pracuje totiž s intenzivním pulzním světlem, které využívá přeměnu světlené energie na tepelnou.

Za hladkou pokožkou nemusíte nikam do salónu, získáte ji v pohodě doma. Péče je bezpečná, šetrná a snadná. Technologie zpomaluje růst chloupků a snižuje i jejich počet. Aby výsledný efekt byl přesně takový, jaký být má, je třeba dodržet doporučený postup.

Ten zní, že během prvního měsíce je třeba používat IPL epilátor jednou týdně, poté jednou za dva týdny a po čase potom podle svého pocitu můžete intervaly mezi epilací prodloužit. Při dodržování pravidelného ošetřování se můžete těšit až na rok hladké pokožky! A kdy že uvidíte první výsledky? Už po třech týdnech!

„Odstraňování chloupků pomocí technologie IPL je šetrné, bezbolestné a bezpečné. Je však nutné dodržovat doporučené postupy," říká dermatoložka MUDr. Jana Housková.

Ze začátečníka profíkem

Braun

Pokud patříte k začátečníkům v epilaci, ale kouzlu Braun Silk-expert Pro PL5347 IPL  jste propadly a víte jistě, že právě tenhle pomocník vám bude asistovat při získání dokonale hladké pokožky, zapamatujte si následující kroky. Díky nim se z vás totiž brzy stane opravdový profík.

IPL technologie využívá přeměnu světlené energie na tepelnou, a to tak, že světelné paprsky, které epilátor vydává, zasahují melanin ve folikulech chloupků pod povrchem kůže. Chloupek se zahřeje a vypadne.

Nejprve je však nutné všechny chloupky z oblasti, kterou chcete světlem ošetřit, odstranit. Volte způsob, který vám je blízký a postupujte klasicky. Potom pokožku pečlivě usušte.

Braun Silk-expert Pro PL5347 IPL nabízí čtyři hlavice - dvě precizní, jednu standardní a jednu širokou pro větší plochy těla. Vybírejte vždy podle toho, kterou část těla chcete chloupků zbavit, respektive podle velikosti oblasti. Poté už přitiskněte hlavici pevně k pokožce, pokud zařízení správně funguje, pocítíte to v kontaktu s pokožkou.

Braun

Když ošetřujete větší část těla, používejte takzvaný klouzavý režim, kdy podržíte tlačítko stisknuté a přejíždíte po pokožce. U menších oblastí tlačítko stačí krátce stisknout a pustit. Pokud jste se rozhodla epilovat citlivou část těla, zkuste šetrný nebo extra šetrný režim. Pozornost však musíte věnovat nejen svému tělu, ale i přístroji jako takovému. Hlavici po každém ošetřování pleti dobře utřete.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články