Šik detaily i módní prohřešky slavných mužů na Českých lvech: Kaiser s řetízkem, Dyk se zlatými křídly na klopě

Šik detaily i módní prohřešky slavných mužů na Českých lvech: Kaiser s řetízkem, Dyk se zlatými křídly na klopě
Zdroj: Herminapress, Renata Bušková/koláž Lifee
Oldřich Kaiser ani jeho partnerka Dáša Vokatá dress code úplně nesplnili. Ačkoliv by se dalo říct, že částečně prošli. Smoking si herec vzal a Dášiny šaty zakrývaly kolena, ovšem délka by měla být aspoň do půli lýtek. Jak vidíte na detailnějším snímku, smokingové sako Oldřich Kaiser měl, dokonce i s kreativní řetízkovou ozdobou, ale ke splnění dress codu chybí správná košile a motýlek.Vojtěch Dyk byl velice kreativní, co se výběru outfitu týče, zářil se zlatými křídly.Co se týče dress codu black tie, zde platí, že má mít muž smoking a bílou košili. Jak vidíte na snímku, Dyk má košili černou a rozhalenou bez motýlku a sako bílé. Kreativně skvělé, ale proti black tie jsou i bílé ponožky, ač ladí k saku.+ 17 fotek+ 18 fotek

Český lev je událost, jež si žádá dress code, a to rovnou black tie, který pánům káže přijít do společnosti ve smokingu. Podívejte se s námi na pár detailů z modelů slavných českých mužů na letošním předávání filmových cen.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 05. 03. 2023 16:15

Muži nemají takovou variabilitu v outfitech jako ženy. Zatímco dámy mají nosit šaty až na zem, ale toleruje se délka od midi, u pánů je dress code black tie velice striktní. 

Black tie pro muže

Muži by na takto formální příležitost měli přijít ve smokingu, a ne v obleku. Jaký je mezi nimi rozdíl? Černé smokingové sako má oproti běžnému oblekovému lesklý (tradičně hedvábný) límec a kalhotám nechybí lampasy. Zapínání saka může být jak jednořadové, tak i dvouřadové. Při přísném dodržování black tie by měl muž ke smokingu obléknout bílou košili s dvojitými manžetami a ozdobit je manžetovými knoflíčky, přidat motýlek a k tomu kožené nebo lakované boty typu oxford. 

Pokud chce muž dress code ještě vyladit doplňky, nejvhodnější je úhledně složený bílý kapesníček v náprsní kapse, toho se drželo mnoho mužů na Českém lvu, včetně nejlepšího herce v hlavní roli Michala Kerna. 

Smoking lze také ozdobit hedvábnou či kašmírovou šálou, jak to udělal například Bolek Polívka. Pokud si pamatujete film Titanic, jistě si vybavíte pána z vyšší společnosti, který si poručil drink a na potopení čekal jako pravý gentleman. Ani jemu nechyběla bílá šála na smokingu.

Zlaté klopy Vojtěcha Dyka

Herec Vojtěch Dyk byl nominován za roli ve filmu Il Boemo, kde ztvárnil skladatele Josefa Myslivečka. Na galavečer dorazil s manželkou Tatianou a oba svým outfitem vzhledem k množství odlesků doslova oslňovali.

Vojtěch oblékl bílé sako se zlatými klopami. Zdobení naznačovalo zlatá křídla. U klasického black tie eventu lze hovořit o porušení dress codu, i vzhledem k tomu, že Dyk neměl ani motýlek a černou košili nechal rozhalenou. V poslední době jsou muži ale čím dál odvážnější a za nedodržení dress codu se z akce nevykazuje.

Herci to moc slušelo a byl nepřehlédnutelný, ale z hlediska dress codu by se jeho outfit hodil spíše na lehce uvolněnější creative black tie.

Ozdobný řetízek Oldřicha Kaisera

Velice zajímavého detailu jsme si všimli i u herce Oldřicha Kaisera, který oblékl smokingové sako se zdobným řetězem jakožto náhrdelníkem. Oceňujeme kreativitu, jen co se týče předepsaného dress codu, ani on by neobstál. Pod sakem měl totiž klasickou košili, kterou nechal rozepnutou, a na motýlka také nemyslel. I tak působil herec s dlouhými vlasy v culíku elegantně.

Podívejte se na hvězdné české muže a jejich verze na black tie v galerii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články