Módní policie z Českého lva: Zeštíhlující netopýr Zuzany Stivínové i porušený dress code Krobotové a Novákové

Módní policie z Českého lva: Zeštíhlující netopýr Zuzany Stivínové i porušený dress code Krobotové a Novákové
Zdroj: Herminapress
Herečka Zuzana Stivínová přišla v černo-bílém modelu z dílny Lukáše Macháčka.Herečka ukázala netopýří rukávy a zároveň opticky zeštíhlující efekt šatů.Tatiana Dyková se při příchodu nechala fotit v trendy metalickém kabátu. Ten následně odložila a ukázala romantické růžové šaty se zlatými potisky. + 18 fotek+ 19 fotek

Filmová noc v pražském Rudolfinu je vždy i módní záležitostí. Na Českých lvech je předepsaný dress code black tie, který ovšem mnozí berou spíš jako doporučení, proto se i letos objevilo několik dam, které jej porušily. Podívejte se spolu s námi, jaké modely vynesly známé Češky.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 05. 03. 2023 10:20

Slavnostním večerem provázel herec a moderátor Jiří Havelka a speciálním hostem byla zpěvačka a držitelka Oscara Markéta Irglová. 

Dress code black tie

Ačkoliv se v názvu tohoto dress codu objevuje slovo černá, nenechte se zmást. Šaty pro tento typ událostí rozhodně být černé nemusí. Jaké parametry musí splňovat? Délka by měla sahat nejlépe až na zem, ale může se pohybovat od midi níže. Střih volte podle svých preferencí a typu postavy, mohou to být jak šaty na tělo, tak v zavinovací verzi, s živůtkem a širokou sukní, v dramatickém řasení, inspirované antickými řízami, korzetové i asymetrické.

Vhodnými barvami pro black tie šaty jsou syté odstíny drahých kamenů, například rubínová, safírově modrá, smaragdová či jantarová. Látka by měla být v první řadě luxusní, saténově lesklá, hedvábná, posetá flitry či elegantními výšivkami. Šperky by měly konvenovat jak šatům, tak vaší osobnosti.

Porušený dress code Lenky Krobotové a Sandry Novákové

Oběma herečkám to sice na předávání Českých lvů slušelo, ale ať už ony samy, nebo jejich stylistky, pravidla dress codu nedodržely. Sandra Nováková zvolila pro tuto příležitost černé minišaty bez ramínek, které ve večerní róbu částečně přetvářela růžová vlečka s mašlí. Nohy ovšem zůstaly odhalené a na black tie bylo ukázáno až moc kůže.

Lenka Krobotová zase neodhalovala téměř nic vzhledem k tomu, že se zahalila od hlavy až k patě do černé, ale její šaty nedosahovaly ani potřebné midi délky.

Netopýří model Zuzany Stivínové

Herečka Zuzana Stivínová módu miluje a na žádnou příležitost přípravu nepodcení. Na Českého lva 2023 oblékla černo-bílé šaty z dílny Lukáše Macháčka, které se na první pohled zdály velice jednoduché. Jejich kouzlo přicházelo se zvednutím rukou. Jak Stivínová fotografům předvedla, ve vteřině se z ní stal netopýr s obrovskými křídly. Dvoubarevnost modelu navíc zeštíhlovala vzhledem k faktu, že černá část byla úzká a vedla středem těla.

Téměř svatební modely Barešové, Plodkové a Dolákové

Bílé šaty nejsou pro black tie typické, ale pokud jejich délka odpovídá zadání, pro určité příležitosti budou přípustné, i když na první pohled působí jako svatební. Na letošních lvech je vynesly tři herečky, přičemž na každé z nich působily jinak.

Jana Plodková oblékla krajkový model s délkou nad kotníky a dlouhými rukávy. Herečka působila velice romanticky a svatební nádech by se tu našel. Alena Doláková zvolila model na jedno rameno s volným rukávem a lehkým řasením v pase. Šaty krásně seděly jejímu typu postavy.

Neodvážnější model oblékla herečka Denisa Barešová z Kukaček. Její šaty byly plné volánů, krajek a vrstvení. Z větší části pak byly průhledné, což je aktuálně velice trendy u všech světových návrhářů.

Podívejte se na všechny zajímavé modely z Českého lva do galerie.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články