Spodní prádlo pro ženy 50+: Vynést se dá i jako viditelná součást outfitu, chce to jen trochu citu

Spodní prádlo pro ženy 50+: Vynést se dá i jako viditelná součást outfitu, chce to jen trochu citu
Zdroj: Profimedia
Jennifer Lopez nehodlá stárnout ani v roli modelky. Svou tvář i tělo letos propůjčila nejnovější kampani značky Intimissimi.Nejjednodušším způsobem, jak do šatníku v každém věku zakomponovat prádlové prvky, jsou šaty, které vycházejí z klasického negližé – kombiné. Nosí se jako svrchní kousek a můžete si pohrát i s vrstvením. H&M, 799 KčKrajky si dopřávejte v každém věku. Není nutné, aby vykukovaly, vy o nich víte! Hunkemöller, 949 KčKrajkový detail jednoduchého body dovede oživit i jinak strohý jednobarevný outfit složený ze základních kousků. A rozhodně neurazí. H&M, 299 Kč+ 7 fotek+ 8 fotek

Reklamní kampaně aktuálních kolekcí spodního prádla vyfoukly mladším krasavicím lepé padesátnice. Jednu ze známých značek reprezentuje dokonalé tělo Jennifer Lopez (53), přehlídkou prádlových kreací přetéká také Instagram nestárnoucí modelky Heleny Christensen (54) a jistě bychom našli i zástupy dalších padesátnic, které jdou svým vrstevnicím ve výběru prádla příkladem.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 03. 04. 2023 09:00

Mezinárodní den spodního prádla, který připadá na pondělí, připomíná letos také trend zviditelňování kalhotek nebo podprsenky jako neodmyslitelné součásti vzhledu. Nosí se přece transparentní materiály a návrat zaznamenaly také korzetové topy, které stavíme třeba do sexy variant dámského kostýmu místo topu či blůzy.

Ukázat prádlo můžete, i když už jste překročily padesátku

Neznamená to ale, že bychom měli rezignovat na styl a ukázat příliš. I zde platí, že méně je více, nicméně dát na odiv i spodní vrstvy důmyslně sestaveného modelu tentokrát nepatří k módním přešlapům a umění zhostit se této výzvy adekvátně věku si můžete osvojit i vy, přestože už jste třeba oslavily padesátku.

Význam prádla jako součásti outfitu tedy získává s novými trendy nový rozměr. Nepřísluší mu už zůstat striktně ukryté do nejzazších vrstev oblečení, naopak. Počítá se s ním i jako s viditelným detailem. Rozhodně ovšem není na místě, aby výsledek vyzněl vulgárně či vám diktoval přílišné odhalování. Jak tedy s prádlovými prvky v šatníku pracovat?

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Helena (@helenachristensen)

Prádlové šaty: Model, který osloví i méně odvážné

Své favority si i ve středním věku můžete najít mezi svrchními kousky prádlem inspirovanými. Nosí se prádlové šaty ze splývavého saténu, jejich midi délka, krajkou zdobený dekolt a špagetová ramínka vybízejí ke kombinacím s prodlouženým blejzrem nebo objemným pulovrem, můžete si obléci body či top s delšími rukávy i přímo pod ně. Když je následně doplníte co nejdrobněji síťovanými punčochami, které slaví úspěch v každé době, vytvoříte i přesto, že už si potrpíte na elegantní umírněnost, nepřehlédnutelnou kreaci, která sluší v každém věku.

V hlavní roli negližé

Ale pojďme k věci a zaměřme se na pondělního oslavence. Ať je vám dvacet nebo padesát, nezdráhejte se rafinovaně ukázat (vhodné) negližé. Určitě tím nemáme na mysli předvést ramínka běžné podprsenky pod triviálními topy bez rukávů. Složitěji střižená podprsenka s přidanými páskovými prvky ale může protentokrát směle vykukovat z jednoduchého trička či šatů v oblasti dekoltu.

Ani trendy průsvitné svršky vám – s ohledem na aktuální módní sezónu – nejsou zapovězeny. Co třeba kombinace celotělového body, přes které obléknete transparentní blůzu ve stejné barvě? Nabízí se hned několik barevných možností, kterými neurazíte, tedy černá či tělová sestava. Nic nepokazíte ale ani podobnými stylingy v barvě.

Striktně však dodržujte stejnobarevné kousky. K midi sukni do pasu, třeba té džínové, která brzy zaplaví ulice, to bude ideální protipól a i takovýto set můžete navíc doladit sáčkem, bluzonem či bundou typu biker. Neukážete zbytečně moc a mladistvě elegantní look máte zaručen. A s těmito příklady hravě najdete celou řadu způsobů, jak prádlo významně zapojit do svých nejnovějších módních počinů. Příjemnou zábavu, móda je hra!

Už si v duchu sestavujete nejnovější outfit inspirovaný mezinárodním dnem spodního prádla? Aby vám to šlo ještě lépe, podívejte se do naší fotogalerie.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články