Tina Turner a její pódiové kreace: Odešla diva, která své legendární nohy ukazovala v nejkratší mini na světě

Tina Turner a její pódiové kreace: Odešla diva, která své legendární nohy ukazovala v nejkratší mini na světě
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Rocková babička. S touto přezdívkou válcovala zpěvačka Tina Turner hitparády i světová pódia. Samozřejmě, že v mikro mini budoárové košilce obsypané flitry.Vše začalo třásňovými šaty. Pak už se mini délky Tina vzdávala jen zřídka.Odvaha legendární hvězdě rozhodně nechyběla. Třeba když vynesla tento model od návrháře Boba Mackieho.Mini neodkládala ani s přibývajícím věkem. Proč taky?+ 9 fotek+ 10 fotek

Ve věku 83 let zemřela zpěvačka Tina Turner. Informovala o tom ve středu britská televize Sky News s odkazem na mluvčího hudebnice. Divě se sice přezdívalo rocková babička, svým osobitým stylem ale reprezentovala zcela odlišný druh ženy. Libovala si v extravagantních sexy kostýmech, které perfektně podtrhovaly její image nespoutané a dravé královny pódií.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 25. 05. 2023 12:55

Její kostýmní výbava je snad ještě slavnější než její zářná a veleúspěšná pěvecká kariéra. Na pódiích i mimo ně dokázala uchvátit kreacemi plnými sexappealu a ženské hravosti okořeněné rockovými prvky, které dávaly tušit, jakého založení je tato střapatá dračice do morku kostí.

Tina Turner a modely, které ukáží skoro vše

Základní a neodmyslitelnou součástí jejího nenapodobitelného a nestárnoucího looku byl vždy oslnivý lesk. Třpytivé pajetky, kovově lesklé materiály, záplava stříbra, to byla Tina Turner ve své pravé podstatě. Zpěvaččiným ikonickým módním kouskem se brzy staly třásňové minišaty s co nejkratší délkou, která dávala vyniknout jejím dokonalým nohám. Čím zářnější se její kariéra postupně stávala, týmž tempem se zkracovaly i její legendární sukně. 

Dalším z nesmrtelných trendů, který na pódia i mimo ně usadila právě Tina Turner, jsou transparentní šaty, nazývané také nahé (naked dress - pozn. red.). Zkrátka modely, které ukáží skoro vše. Ještě než se v nich po ulicích začaly zhusta prohánět modelky a celebrity, vyzdvihla jejich kouzlo jako součást své performance právě Tina Turner.

Třásně kryjící zadeček i elegantní košile s kravatou

Hotový poprask ale způsobila v roce 1977 v kreaci módního návrháře Boba Mackieho. Na jeviště v Las Vegas tehdy vyskočila jen v modelu připomínajícím negližé, korzetu s průsvitnou podprsenkou a průstřihy. Zpěvaččiny legendární nohy a zadeček přitom kryla jen řádka štrasových třásní a další z nezapomenutelných looků této hvězdy byl na světě.

Když se Tina v 80. letech po několikaleté odmlce vrátila na pódia, její styl zůstal neměnný. Středobodem každé kreace byla opět záře flitrů, vysokánské rozparky a její nohy v hlavní roli. I když si později na pár chvil zakoketovala i s odměřeným elegantním stylem, kdy vystoupila před publikum v elegantní variaci košile s kravatou a formálních kalhotách, návrat k oblíbené mini a třpytivým kreacím kryjícím jen minimum kůže byl neodvratný. Přestože i formální look dokázala fenomenální zpěvačka vynést s osobitým šarmem, přeci jen k ní víc sedí rockem střižené divoké pódiové kreace šetřící materiálem, o to více ale okouzlující svět.

Tina Turner proslavila i džíny střihu mom

A jak se zapsala do módního světa jako trendsetterka? Vzpomeňte si na její legendární look ze začátku 90. let. Džíny střihu mom, které dodnes opěvujeme jako naprostý hit, předvedla s bílou košilí a jednoduchými doplňky na svém tehdejším turné. A její neobvykle civilní a nestrojený vzhled působil stejné nadšení jako její divoké sexy kreace. Za její neutuchající popularitou totiž rozhodně nestál jen její módní styl. Vedle neoddiskutovatelných pěveckých schopností byla také nepřehlédnutelnou osobností, ať už na sobě měla cokoliv.

Zdroje informací:

Thecut.com

News.sky.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články