Trendy rtěnky na léto 2023: Mléčné i narůžovělé tělovky nejen pro nevěsty, černé a šedivé pro holky rebelky

Líčení rtů pro nevěsty i pro rebelky: Trendy jsou mléčné a narůžovělé nude odstíny i černé a šedé rtěnky
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Vzorem extravagantního líčení je zpěvačka Doja Cat. Černá rtěnka je opravdu jen pro rebelky. Smooth Whip Matte Lip Cream v odstínu Feelings od značky NYX za 210 Kč. Cream lip stain v odstínu Night Bird ze Sephory za 295 KčGigi Hadid zvolila na společenskou událost matnou šedou rtěnku. Ač jde o ulítlejší odstín, když se zkombinuje s jinak neutrálním make-upem, rtěnka tak nesvítí jako v případě Dojy Cat. + 21 fotek+ 22 fotek

V letních měsících si můžete vybrat, zda se s líčením rtů pustíte do experimentování s trendem výrazných a tmavých rtěnek, nebo zůstanete u oblíbených nahých neboli tělových rtěnek. Letošní léto bude frčet narůžovělý a mléčný odstín, jak Lifee.cz prozradila vizážistka Zuzana Vosátková.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 11. 06. 2023 09:00

Trendy v líčení jdou ruku v ruce s těmi módními a vznikají už na týdnech módy, které probíhají půl roku před začátkem sezony. Právě odtud pochází i letní tipy na výrazné barvy a lehce extravagantní úpravy, které nosí například zpěvačka Doja Cat.

Ani letos ovšem neuděláte chybu volbou nude odstínů. Trendům totiž vládnou narůžovělé a také mléčné odstíny, které jsou in i při úpravě nehtů.

Výrazné barvy na rtech v létě

Zpěvačka Doja Cat i Rita Ora se v poslední době objevily na akcích s verzemi černé i modré rtěnky a modelka Gigi Hadid přišla na předávání cen s šedým odstínem. Právě lehce ulítlé barvy jsou tuto sezonu trendy pro ty, které na ně mají odvahu. "Rozhodně bych se letošní léto nebála doplnit outfit výraznou barvou rtěnky. Pokud se tak ale rozhodnete, je vždy důležité rty připravit," radí vizážistka Zuzana Vosátková a dodává: "V létě mohou být rty ze slunce suché, proto bych za sebe volila nejdříve peeling na rty a následně rty hydratovat balzámem v době, než si nalíčíte zbytek obličeje."

Výrazné odstíny si žádají větší přípravu rtů a preciznost u líčení. "U výrazných odstínů je důležité si rty orámovat konturkou a následně rtěnku nanést štětcem. Co bych ale nikdy nevynechala, je následná korekce, kdy vezmu plochý stěteček a korektor a jemně začistím okraje rtů. Rty vypadají symetrické, vytáhne to barvu rtů a vyhnu se tak rozmazaným okrajům. Pokud je rtěnka matná, tak občas ráda rty lehoulince popráším transparentním pudrem, který rtěnku zafixuje," radí s líčením Vosátková. Pokud se pro výrazné rty rozhodnete, je doporučováno, nelíčit si výrazně i oči.

Extravaganci a osobním preferencím se meze nekladou, ale například šedá rtěnka Gigi Hadid z náhledového snímku vynikne lépe, když je zbytek make-upu velice jemný.

Tělové líčení rtů je trendy hlavně pro nevěsty

Naprostou ikonou mezi rtěnkami jsou nude barvy, které letos také hlásí trendy odstíny. "Co se týče nude, mléčných a narůžovělých odstínů, tak ty samozřejmě vévodí svatební sezoně. Matné a dlouhodržící rtěnky jsou již postupně vytlačovány více hydratačními rtěnkami a lesky," uvádí k letošním trendům vizážistka Zuzana Vosátková.

"U nude odstínů nemusí být preciznost tak striktní, někdy mám právě i ráda okraje rtěnky rozmazat doztracena prstem, rty působí větší a šťavnatější," radí s líčením expertka na líčení nevěst a přidává další osobní tip: "Pokud nemáte někdy po ruce rtěnku, nevadí, vystačíte si s vaší oblíbenou konturkou v tělovém/narůžovělém odstínu a leskem na rty. Okraje opět můžete následně rozetřít prstem do ztracena. Mám zkušenost, že i jen takto konturka s leskem, vydrží na rtech poměrně dlouho.”

Nechte se inspirovat letošními trendy v líčení rtů a najděte si v naší galerii odstín, kterým v létě ohromíte na večírku.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články