Škola líčení: Vizážistka Diana Vitikačová vysvětluje, jak předejít nejčastějším chybám v líčení

Častou chybu při výběru make-upu je volba nesprávného odstínu. Ten zkoušejte na přechodu mezi čelistí a krkem.Make-up Match Perfection s ochranným faktorem SPF 25. Rimmel, 249 Kč"Na projasnění používám korektor Match Perfection se štětečkovým aplikátorem. Stačí ho nanést malé množství a důkladně rozpracovat. Pokud nanesete příliš velké množství, navíc přímo pod oko, zvýrazníte tím nedokonalosti místo toho, abyste je zakryli," uvádí vizážistka Diana. Skvělé projasnění zajistí korektor z řady Match Perfection. Rimmel, 169 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Vizážistka Diana Vitikačová se v novém díle Školy líčení zaměřila na nejčastější chyby, kterých se ženy dopouštějí při vytváření make-upu. Naučte se za její pomoci líčit tak dobře, jako by vám denně pomáhala profesionálka. Jednoduché triky najdete jak ve videu, tak i v textu.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 13. 03. 2023 09:00

Jedenáctý díl Školy líčení je o nejčastějších chybách, které se dají jednoduše odnaučit a zařadit místo nich triky, jež váš make-up pozvednou na vyšší úroveň. Podívejme se společně na to, v čem ženy při zkrášlování nejčastěji chybují.

První chyba: Nesprávný odstín make-upu

Nejčastější chybou v líčení bývá špatný výběr odstínu make-upu, který je na první pohled vidět na rozdílu barvy obličeje a krku. Právě na přechodu mezi čelistí a krkem je nejlepší vybírat správný odstín. Barva by nikdy neměla být tmavší, opravdu mírně světlejší odstín můžete dokonturovat bronzerem.

Co se týče aplikace, je lepší mít připravenou podložku, kam si make-up nanesete a až poté jej použijete na tvář. "Nedoporučuji make-up nanášet rovnou na obličej, hlavně pokud jste začátečníci, protože tak hůře odhadnete správné množství produktu a snadno se vám stane, že toho na obličej nanesete příliš mnoho," radí vizážistka Diana Vitikačová, která ve videu předvádí výběr make-upu i jeho správnou aplikaci.

Druhá chyba: Velké množství korektoru a pudru

"Na projasnění používám korektor Match Perfection se štětečkovým aplikátorem," uvádí část s aplikací korektoru Diana a pokračuje slovy: "Stačí ho nanést malé množství a důkladně rozpracovat. Pokud nanesete příliš velké množství, navíc přímo pod oko, zvýrazníte tím nedokonalosti místo toho, abyste je zakryli."

Menší množství je lepší použít i u pudru. "Štětec vždy opráším, abych na pleť nanesla jenom takové množství, které je potřeba, místo abych ji zakryla silnou vrstvou," uvádí vizážistka ve videu při aplikaci transparentního pudru z řady Match Perfection od Rimmel, který má lehkou strukturu a pomáhá dosáhnout přirozeného finiše.

Třetí chyba: Oční linka přes celé víčko

Oční linka je pro většinu žen vyšší dívčí. Některé ji zvládají vytvořit, aniž by se to složitě učily, jiné s aplikací maličko zápasí. Vizážistka Diana Vitikačová doporučuje pro zapadlejší tvar oka, které si ve videu líčí, vytvořit linku jinak. "Linku začínám líčit na otevřeném oku a nemaluji přes celé víčko, protože tím bych vytvořila ještě více zapadlý efekt oka. Naopak ráda prodlužuju i vnitřní koutek, protože to vytváří krásný efekt kočičích očí," zdůrazňuje.

Čtvrtá chyba: Nevyužití potenciálu řasenky špatnou aplikací

Velkým pomocníkem při aplikaci jakékoliv řasenky vám budou kleštičky. S jejich pomocí před malováním dokážete řasy krásně zvednout a lehce natočit. Řasenka je pak výraznější a vaše oči otevřenější.

Důležitý je i způsob, jakým řasenku nanášíte: "Co se týče aplikace, začínám s kartáčkem těsně u kořínků a delšími pomalými pohyby řasy natáčím. Díky tomu se všechny krásně obalí a zvednou. Naopak, pokud budete kartáčkem líčit pouze konce řas krátkými rychlými pohyby, řasenka se nedostane všude, kam má, řasy se slepí a nezvýrazní," vysvětluje Diana Vitikačová.

Pátá chyba: Přemíra tvářenky

"Tvářenku umisťuji na líčka směrem nahoru, abych vytvořila liftingový efekt," radí Diana a zároveň upozorňuje, že s tvářenkou je potřeba šetřit. U pudrové tvářenky klidně lehce oklepněte štěteček, než jej budete přikládat na tvář, a pokud je i tak líčko po aplikaci moc výrazné, můžete se vrátit k pudru a lehce ho tím zesvětlit.

"Neumisťujte tvářenku na střed tváří, obličej to zbytečně zakulacuje," poukazuje vizážistka také na ne moc slušivé zvýraznění líček.

Šestá chyba: Neupravená kontura rtěnky

Ač zní aplikace rtěnky velmi jednoduše, i zde se vizážistka Diana Vitikačová často setkává s chybou, kterou si ženy zbytečně vizuálně zmenšují rty. "Rtěnka by měla mít upravenou konturu, s čímž vám může pomoci korektor nebo konturka," radí Diana a ukazuje, proč rty vypadají menší, když na ně jen rychle nanesete rtěnku a nejste precizní. Trikem pro větší rty je nanesení lesku, ale pokud toužíte po matném vzhledu, je vždy lepší konturu kolem upravit.

"Vždycky říkám, že líčení nemá žádná pravidla, ale díky těmto trikům můžete svou make-up rutinu vylepšit a každý den díky ní vypadat skvěle," vzkazuje závěrem Diana Vitikačová a vy se můžete do galerie podívat na to, jaké produkty použila při líčení tentokrát.

Související články

Další články