Dermatoložka radí: Tento desetivteřinový domácí test odhalí skutečné stáří vaší pleti

Dermatoložka radí: Tento desetivteřinový domácí test odhalí skutečné stáří vaší pleti
Zdroj: Freepik

Která z nás by chtěla stárnout! Asi žádná. Nicméně pokud měříte věk své pokožky podle hloubky vrásek nebo počtu pigmentových skvrn, zadržte. Skutečné stáří pleti zjistíte úplně jinak. Odhalit ho pomůže jednoduchý a rychlý test, který si můžete prakticky kdekoli udělat sama. Jeho výsledek vás možná překvapí!

Tereza Švandová
Tereza Švandová 09. 06. 2021 09:00

O trik, jak poznat skutečné stáří pleti, se na svém webu podělila dermatoložka Alexis Abramson. A je to až úsměvně jednoduché.

Za pár sekund poznáte své skutečné stáří

Otočte ruku dlaní dolů. Poté palcem a ukazováčkem sevřete na pět vteřin kůži na hřbetě ruky, jako byste se chtěli štípnout. Jakmile stisk povolíte, počítejte, kolik vteřin potrvá, než se kůže znovu natáhne. Čím rychleji se do původního stavu vrátí, tím je věk vaší pleti nižší.

Jedna až dvě vteřiny odpovídají věku do 30 let, tři až čtyři vteřiny 30-44 letům, pět až devět sekund 45-50 a pokud se vaše pokožka narovnává déle než deset vteřin, její věk odpovídá více než 60 letům.

Co pomáhá proti stárnutí pleti

Ať už bude výsledek jakýkoli, nepropadejte panice. I stárnutí pleti se dá oklamat. Stav pokožky můžete zásadně ovlivnit tím, co jíte a kolik vody vypijete.

Aby vaše pleť vypadala mladší, ujistěte se, že přijímáte dostatek tekutin. Můžete také žvýkat semínka z granátového jablka obsahující kyselinu ellagovou a punicalagin, které coby antioxidanty pomáhají předcházet stárnutí pleti.

Dobrou volbou je také špenát. V něm obsažený beta-karoten a lutein zlepšuje podle odborníků elasticitu pokožky. Sáhnout můžete také po melounu. Ten je bohatý na vitamín C, který zvyšuje produkci kolagenu, a je rovněž plný lykopenu, jenž pomáhá rozzářit pleť.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články