Zuby jako ze škatulky! Otestovali jsme pro vás sonický kartáček TrueLife

Zuby jako ze škatulky! Otestovali jsme pro vás sonický kartáček TrueLife
Zdroj: TrueLife

Mít zdravé zuby, to se vyplatí. Jednak je to pro nás dobrá vizitka, jednak si správnou a poctivou péčí ušetříme hodně bolesti a neméně peněz. Základem kvalitního chrupu je dobrý zubní kartáče. V redakci jsme pro vás otestovali sonický kartáček s moderní technologií SonicTrue®.

Speciální projekt
Speciální projekt 10. 11. 2022 15:30

Tento sonický zubní kartáček s 15 čistícími módy a UV sterilizátorem od TrueLife má řadu výhod. Funguje totiž na bázi jemných vibrací, při kterých štětiny kartáčku kmitají rychlostí až 80 000 pohybů za minutu a efektivně odstraňují až 99 % zubního plaku.

Redakce

Co přesně bychom měli používat, abychom měli zuby vážně v top stavu? „Potřebujeme správný zubní kartáček, manuální nebo ještě lépe sonicky. Mezizubní kartáčky, popřípadě jednosvazkový kartáček. V každém případě je dobré, řídit se tím, co nám doporučí dentální hygienista,“ poznamenává dentální hygienistka Šárka Havlíčková, DiS., ambasadorka značky TrueLife s tím, že sonický kartáček je velkým pomocníkem, protože pomáhá v důkladnější hygieně za kratší čas.

Kdy koupit novou hlavici?

Redakce

Redakční „testerka“ Míša řadu let používá rotační elektrický kartáček. Když dostala možnost otestovat sonický, byla velmi příjemně překvapená. „Nečekala jsem, že by v tom mohl být takový rozdíl. Je příjemný a snadno se používá. Co jsem především ocenila, je, že mizí pigment, který se mi na zubech tvoří. Často mi krvácí dásně, proto mě velmi potěšil režim masáže, který dásně krásně prokrví,“ popisuje Míša, která vyzdvihuje i drobnosti, které jsou však velmi praktické. Myslí tím, třeba cestovní pouzdro nebo postupně blednoucí barvu na štětinkách hlavice, díky tomu majitel kartáčku dostane informaci, že je třeba pořídit hlavici novou.

Spolehnout na sonický kartáček se proto vyplatí. Podle Šárky Havlíčkové totiž lidé často používají špatnou techniku čistění, nedočišťují v oblasti krčku a tím nedochází k masáži dásní. Plak zde ulpívá, vznikají kazy a zánět dásní. „Vyvarovat bychom se měli také agresivním ústním vodám a zubním pastám, co nám slibují zastavení krvácení dásní,“ doplňuje dentální hygienistka.

Redakce

Sonický kartáček TrueLife ale nabízí mnohem víc. Jeho součástí je totiž nabíjecí základna s UV sterilizátorem, který po použití kartáček dezinfikuje a zničí až 99,9 % bakterií. Výhodná je i velká výdrž baterie, bez nabíjení kartáček vydrží až 45 dnů.

Plusy a mínus sonického zubního kartáčku TrueLife

+ příjemný do ruky + snadné použití

+ hluk a vibrace

+ 3 režimy - čištění, bělení a masáž

+ 5 úrovní intenzity

+ 30 vteřinové sekvence, na které v průběhu čistění kartáček upozorní chvilkovým zastavením a vy víte, že máte přejit k dalším zubům, celkový cyklus trvá 2 minuty a pak se kartáček vypne

+ UV sterilizátor

+ modrá barva na štětinkách hlavice postupně bledne a člověk pozná, kdy je třeba pořídit novou hlavici

+ cestovní pouzdro - přepínaní mezi režimy je při čištění špatně vidět

- pro výdrž baterie je dobré kartáček nabíjet každé 2 - 3 týdny, člověk má ale tendence ho do základny vracet po každém vyčistění a kdyby základnu vytáhl ze zásuvky, tak by nefungoval UV sterilizátor

Sonický kartáček od TrueLife je ideálním způsobem, jak udržet své zuby zdravé, díky pravidelné péči se vyhneme nepříjemnostem u zubaře. Potěší i jeho design a praktické funkce.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články