Tajný romantik Alexander Hemala je s manželkou půl století: Na kameru ukázali, jak jim to spolu klape

Alexander Hemala vyrazil s manželkou Vlastou na jubilejní 10. ročník Česko-Slovenského plesu.Televizní hlasatel nám prozradil, že na své manželce má nejraději černé šaty s výstřihem.Alexander Hemala a jeho manželka Vlasta se na plese mezi přáteli skvěle bavili.Televizní hlasatel Alexander Hemala s manželkou Vlastou.+ 9 fotek+ 10 fotek

Televizní hlasatel Alexander Hemala (71) je po boku své ženy Vlasty spokojený úctyhodných 47 let a už se těší z osmi vnoučat. V rozhovoru pro Lifee teď pár odhaluje, v čem tkví kouzlo jejich spokojeného soužití a zda si dodnes potrpí na romantiku. Kdy spolu poprvé tancovali? V jakých šatech se Vlasta svému muži líbí a jakou vlastnost má na ní nejraději? 

Veronika Nováková
Veronika Nováková 19. 02. 2024 05:00

Televizní hlasatel Alexander Hemala (71) pěje na roky strávené po boku své manželky jen samou ódu. Říká, že se brali po pár letech vztahu a také ten jejich je postavený na kompromisech. "Nikdy jsme to nezkoušeli s nikým jiným, takže v podstatě nemůžeme vědět, jak by to bylo jinak," říká se smíchem legenda televizního vysílání Alexander Hemala, kterého jsme s manželkou Vlastou potkali na jubilejním 10. ročníku Česko-Slovenského plesu v pražském Obecním domě.

Alexander Hemala o prvním tanci s manželkou Vlastou

Kolik let jste spolu, Vlasto a Alexandře?
Vlasta: Je to 47 let.

Je pan Hemala romantik?
Alexander: Ne, nestraš!
Vlasta: Počkej! Jde o to, co za romantiku považujete. Každý si pod tím pojmem představí něco jiného. Takže v dané situaci ano. Když už se odpoutáme od vnoučat a od povinností, tak si ten večer užijeme a uděláme si ho hezký. Stačí jen ty noblesní prostory Obecního domu, kam jsme se dnes večer vypravili na ples.
Alexander: Mám rád západy slunce v přírodě, když slunce zlatě zapadá.

Kdy jste spolu poprvé tancovali?
Vlasta: Mohlo to být na nějakém maturitním plese. Nejprve na tvém maturitním plese a potom na mém.

Je ve vašem vztahu něco, na čem stále pracujete? Co mu dodává dynamiku?
Vlasta: To na nás jdete zhurta, ono to hezky plyne samospádem. Jinak bychom spolu nebyli tak dlouho, kdyby to dávno nebylo vypracované.

Žena je vlídná a občas také vystrčí drápky

Co máte, pane Hemalo, na své ženě nejraději?
Alexander: Že je to dobrá žena. Je milá, vlídná a občas také vystrčí drápky. Myslím si, že bez toho by to také nešlo. Myslím, že je to docela harmonické – jako v každé italské rodině.

Co to znamená, když vystrčíte drápky, paní Vlasto?
Vlasta: Podívejte se, není co vystrkovat.

Co pro ten vztah děláte, že drží tolik let? Jaké je v tom kouzlo?
Vlasta: Někdo tomu říká kouzlo, někdo osud nebo tak nějak. Zkrátka jsme se potkali a asi nám to tak bylo dané. Je nám spolu dobře. Máme úžasné děti a osm vnoučat.
Alexander: Nikdy jsme to nezkoušeli s nikým jiným, takže v podstatě nemůžeme vědět, jak by to bylo jinak.

Co máte rád, když vaše žena obléká? Co jí podle vás nejvíc sluší?
Alexander: Myslím, že jí sluší černé šaty. Mám rád, když má hezký výstřih a když se dobře naladí a má úsměv na rtech. Potom to nemá chybu.

Je to pravda s tím výstřihem?
Vlasta: Trochu nadsázka. To jsme právě u toho romantika. Jinak oblečení neprožíváme, není na to čas. Spíše žijeme běžný rychlý život.

Jak to Alexandru Hemalovi a jeho manželce Vlastě slušelo na Česko-Slovenském plese v Obecním domě, na to se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související články

Další články