×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

kopr

znechucení
zděšení
překvapení
nesouhlas

Eva (50): Někdo mi na zahrádce kradl kopr. Když jsem zjistila, kdo to je, nemohla jsem tomu uvěřit

Koprovka Anety Vignerové s knedlíkem z mikrovlnky: S tímhle receptem budete doma za hvězdu, slibuje modelka

Koprovka Anety Vignerové s knedlíkem z mikrovlnky: S tímhle receptem budete doma za hvězdu, slibuje modelka

Babiččina rychlá kulajda: Chutná klasika se smetanou, vajíčkem a koprem

Babiččina rychlá kulajda: Chutná klasika se smetanou, vajíčkem a koprem

Houby na kyselo se smetanou: Špetka kopru podtrhne chuť výtečného receptu

Houby na kyselo se smetanou: Špetka kopru podtrhne chuť výtečného receptu

Pěstování bylinek za oknem: Tyhle druhy vám na parapetu vyčarují krásu i skvěle poslouží

Pěstování bylinek za oknem: Tyhle druhy vám na parapetu vyčarují krásu i skvěle poslouží

Kulajda: Připravte si polévku z hub, jak ji vaří Naďa Urbánková

Kulajda: Připravte si polévku z hub, jak ji vaří Naďa Urbánková

Tradiční česká kulajda

Suroviny:

2 vejce
3 menší brambory
1 větší cibule
hrst sušených hub (mohou být i čerstvé)
2 lžíce čerstvého kopru
1 lžíce octu
200 ml smetany na vaření
1,5 l kuřecího nebo houbového vývaru
lžička kmínu
olej
sůl
pepř

Na jíšku
30 g mouky
1 lžíce másla

Postup:

Sušené houby zalijeme trochou vody a necháme je asi 30 minut máčet.

Nachystáme si zeleninu. Brambory a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na drobno, brambory na kostičky.

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme kmín a nakonec houby s vodou. Do polévky vhodíme brambory a vše zalijeme vývarem. Vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké.

Zatímco se polévka vaří, připravíme vajíčka na tvrdo.

Připravíme si jíšku. Máslo necháme rozpustit, zasypeme ho moukou a mícháme dohladka. Jíšku musíme důkladně promíchat, aby nám nevznikly hrudky.

Jakmile jsou brambory uvařené, polévku za stálého míchání zahustíme. Ochutíme ji solí, pepřem a koprem.

V závěru přidáme smetanu, promícháme a přilijeme ocet. Podle chuti polévku ještě dochutíme solí, pepřem a octem.

Hotovou polévku podáváme s vajíčkem a ozdobíme čerstvým koprem.

Pravá česká kulajda: Nesmí chybět čerstvé houby, kopr a zakysaná smetana

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Milovník hor Jiří Langmajer se chystá na opáčko: Po 40 letech si zahraje stejnou postavu v úspěšné komediiMódní policie z výročí babyboxu: Jana Švandová zářila v trendy kapsáčích, Tereza Mátlová si vystačila s legínamiVánoční inspirace pro dámy 50+: Leona Machálková zazářila v zelených šatech s rafinovanými doplňkyTchán ponižuje mou skvělou tchyni a manžel jen nečinně přihlíží, stěžuje si JanaJak z 15 kousků vytvořit více než deset zimních outfitů? Klíčem je správně zvolený šatník, radí stylistkaIvanka Devátá slaví 90: Od Milušky Bittnerové dostala speciální dárek, který ji dojal
Doporučené články
Z motorkářky světice. Rosalíe odhaluje nejhlubší vrstvy ženské dušeRachel bob: Moderní verze slavného mikáda je delší a přidává na objemuZimní království Novoměstska vás chytí za srdce sportem, tichem i poctivou chutí hor„Jsem hostem v našem domě, nikdo to nevidí a nikdo mě nerespektuje,“ píše smutně VlaďkaLinecké těsto podle receptu 3 : 2 : 1 se vždycky povede: Nejoblíbenější cukroví tak zvládnou upéct i dětiJak snadno oloupat vejce natvrdo: Osvědčené postupy, které fungují bez nervů. Nezapomeňte na vroucí vodu a bleskové zchlazení

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra