×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

zažívání

Michel Lotito: Muž, který se proslavil tím, že během dvou let snědl celé letadlo

Michel Lotito: Muž, který se proslavil tím, že během dvou let snědl celé letadlo

Expert odhalil, jak často bychom měli chodit na velkou, aby naše tělo fungovalo správně

Expert odhalil, jak často bychom měli chodit na velkou, aby naše tělo fungovalo správně

Největší sváteční rizika Čechů: Žlučníkový záchvat, břichabol i těžká kocovina

Největší sváteční rizika Čechů: Žlučníkový záchvat, břichabol i těžká kocovina

Zelenina do vývaru:

1 mrkev
1 menší celer
1 petržel / kořen/

Postup:

Mrkev, celer a petržel oškrábeme a pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou. Škrabkou naškrábeme na tenké plátky. Tyto plátky dáme v cca 5 vrstvách na sebe a krájíme na tenké nudličky. Pokud jsou moc dlouhé, tak je překrojíme. Můžeme ještě krátce orestovat na pánvi nebo krátce povařit ve vývaru, cca 5 minut, pokud preferujeme zeleninu na skus jemnější.

Domácí nudle:

Suroviny:

140 g hrubé mouky + na podsypání
1 vejce
½ skořápky vody

Postup na nudle:

Na pracovní plochu nasypeme mouku, vyhloubíme v ní důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme vodu a vidličkou vše promícháme do hustšího těsta, které ještě důkladně rukama propracujeme. Vznikne tak měkké, ale pevné a nelepivé těsto. Těsto vyválíme na tenký plát asi 1-1,5 milimetrů a dáme zaschnout pod utěrku, aby se lépe krájelo a nelepilo na nůž. Z plátu potom nakrájíme 4 cm široké proužky, ty naskládáme na sebe a odkrajujeme z nich 1 milimetr široké nudle. Nudle necháme na suchém teplém místě proschnout. Vyschlé nudle uvaříme v osolené vodě /asi dvě minuty/, přecedíme, zchladíme ve studené vodě a přidáváme do polévky.

Poctivý kuřecí vývar: Domácí nudle, masové knedlíčky a zajímavé účinky na lidský organismus

žena, břicho

4 tipy, jak nakopnout metabolismus a zbavit se nadbytečných kilogramů

Máta vždy pohladí žaludek.

Máte problémy se zažíváním? Víme, které potraviny vám udělají dobře

zázvor

Zázvorovou vodou se prolévali Indové už před 3000 lety. Jedno z nejzdravějších koření léčí až sedmkrát jinak!

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoriaDny Marianne 2025
Vaření a recepty:
Těsto na pizzuSýrová omáčkaCaesar salátKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévky
Články Lifee.cz
Eva Leinweberová prozradila, co by dělala s ročním platem Davida Pastrňáka: Chtěla bych mít barák a žádné sousedyModerátor Vladimír Čech měl těžké dětství: O to víc na na něj byla slavná maminka pyšná, když se stal hvězdou MilionářeMíša Dolinová nám ukázala skvělou vychytávku v koupelně: Inspiraci na speciální záchod našla v JaponskuMeteoroložka Dagmar Honsová přišla s dobrou zprávou: Babí léto může trvat i několik týdnůTento týden v Ulici: Vanda zapomene dítě v taxíku, Karla a Jirka Herman vyšetřují napínavý případPavel Berky nám ukázal svou krejčovskou dílnu: Navrhoval i kolekci šatů pro první dámu Evu Pavlovou
Doporučené články
Hoďte se na podzim do gala! 10 stylových černých kousků, ve kterých zazáříte na večeři i ve společnostiPět outfitů do práce: Dánky nás učí, jak být chic i v kancelářiJak se zrekonstruovaný byt proměnil v oázu klidu a ženské eleganceJste zlí, když jste přetížení? Ve skutečnosti to má svůj důvod. Jaký, objasní odborníciJak udělat lečo s klobásou? Zpracujte úrodu zeleniny do osvědčené letní klasiky„Lyofilizované houby jsou revoluce. Dává to houbám a jejich vůni třetí rozměr,“ říkáš Lukáš Zach, který je suší i pro Kašpárka

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra