12 mýtů, kterým jsme uvěřili kvůli sledování filmů a seriálů

Rozdíl mezi filmem a realitou je opravdu velký.
Zdroj: Brightside.me/Lifee.cz
1. Mýtus: Zastavené srdce může být „restartováno“ pomocí defibrilátoru. Skutečnost: Pokud srdce jednou přestane bít, defibrilátor ho znovu nenahodí.2. Mýtus: Chloroform dokáže člověka bleskově na pár hodin uspat. Skutečnost: Začne působit až po zhruba 5 minutách a efekt trvá jen krátce.3. Mýtus: Policie dokáže zaměřit volajícího během minuty. Skutečnost: Trvá to i několik hodin.4. Mýtus: Forenzní procesy dokážou najít odpovědi na téměř všechny otázky a významně usnaďnují řešení kriminálních případů. Skutečnost: Tyto procesy pouze pomáhají shromažďovat důkazy.+ 8 fotek+ 9 fotek

Ne nadarmo se říká „důvěřuj, ale prověřuj“. Pokud totiž pouze důvěřujete, lehce někomu sednete na lep. Třeba režisérům.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 27. 11. 2016 12:47

Díky sledování filmů jsme se dozvěděli celou řadu „užitečných“ informací – například jak kličkovat deštěm kulek a neutrpět ani škrábnutí nebo jak s kosmickou lodí bezpečně proletět pásem asteroidů.

Stejně tak jsme ovšem uvěřili nemálo věcem, které patří do kategorie výmyslů. Je docela zajímavé, že některé tyto mýty přežívají už velmi dlouhou dobu – možná i proto, že se neustále opakují.

Server Bright Side se rozhodl zjistit, do jaké míry se filmoví tvůrci drží reálií a faktů. Na výsledky jeho snažení se můžete podívat níže.

Zdroj: Bright Side

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články