3D film LEGO příběh: Byl inspirován stovkami krátkých videí, v rámci natáčení byla vyhlášena bláznivá soutěž

LEGO příběh je americká počítačově animovaná filmová komedie z roku 2014, oceněná jako film roku v BAFTA 2015.
Zdroj: TV Nova
LEGO příběh je americká počítačově animovaná filmová komedie z roku 2014, oceněná jako film roku v BAFTA 2015.Fiktivní Lego město Buigsburg se ocitá v ohrožení. Lord Byznys se totiž zmocní nesmírně nebezpečné zbraně zvané Krágl a s její pomocí chce zničit celý svět.Strážce zbraně, starý Vitruvius, ho varuje a řekne mu o proroctví, že se jednoho dne objeví vyvolený, který přinese blokátor, zničí Krágl a nastolí pořádek.+ 5 fotek+ 6 fotek

Americká počítačová filmová komedie z roku 2014 byla oceněna jako nejpovedenější film roku 2015, proto se tvůrci rozhodli vydat v roce 2019 pokračování. Příběh vypráví o fiktivním Lego městě Buigsburgu, které se ocitá v ohrožení. Lord Byznys se totiž zmocnil nesmírně nebezpečné zbraně zvané Krágl a s její pomocí chce zničit celý svět.

Petra Járková
Petra Járková 03. 04. 2020 16:00

3D film natočený za pomoci počítačových animací sleduje osudy průměrné maličké figurky z LEGA, která je omylem považována za velmi výjimečnou osobu, co umí zachránit svět. Musí se se společenstvem cizinců vydat na výpravu, při které budou bojovat proti tyranovi, který chce zničit svět. Emmet je však na cestu nepřipraven a zažívá při ní nejrůznější komické situace, dobrodružství i nebezpečí.

Rozmazaný pohyb

Ve filmu nebyla použita žádná simulace rozmazaného pohybu. Když bylo potřeba udělat rozmazaný pohyb, animátoři vytvořili lego kostku, která vypadala jako pruh a měla stejnou barvu jako filmová postava.

Soukromé promítání

Producent filmu Dan Lin nejprve promítal film 250 členům managementu společnosti LEGO a napjatě očekával jejich reakce. Po čtvrt hodině, kdy začala ve filmu znít píseň Everything is Awesome, publikum začalo synchronizovaně tleskat. Po ukončení filmu následovalo v sále standing ovation. Celý film byl inspirován krátkými klipy s figurkami z LEGA, které se nachází na YouTube.

Speciální soutěž

Tvůrci filmu uspořádali v souvislosti s ním soutěž, při které mohli lidé postavit z Lega jakoukoliv bláznivou věc. Tvůrci poté vybrali tu nejlepší a zakomponovali ji do filmu.

Princ z Persie

Režiséři se snažili do filmu dostat postavu z oblíbené počítačové hry Princ z Persie. Disney však nesouhlasil s licenční smlouvou a postavička se tak v animáku neobjevila. Příběh měl mít 13 hlavních postav, nakonec se jich však do filmu dostalo jen 7.

Efekty

Efekty ve filmu LEGO příběh byly vyrobeny tak, aby vypadaly jako vyrobené ze skutečné stavebnice včetně efektů vody, ohně, laserů, explozí a kouře.

Zajímavosti o hercích

Jedná se o první animovaný film, na kterém pracoval Morgan Freeman. Postavu Supermana měl původně namluvit  Channing Tatum a do hlavních rolí byli zvažováni i Robert Downey Jr. a Emma Stone.

NA SNÍMKY Z FILMU LEGO PŘÍBĚH SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA RODINNÝ FILM LEGO PŘÍBĚH SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články