Oblíbený Tarantinův film Na vlásku: Produkce byla dražší než u Avatara, Zlaté vlasy Lociky by vážily 47 kilo

Na vlásku je animovaná hudební komedie plná efektů a dobrodružství o dívce, která má kouzelné vlasy zlaté barvy dlouhé víc než 70 stop.
Zdroj: TV Nova
Na vlásku je animovaná hudební komedie plná efektů a dobrodružství o dívce, která má kouzelné vlasy zlaté barvy dlouhé víc než 70 stop.Princezna Locika je unesena z hradu svých rodičů již jako dítě a zamčena v tajné věži a touží po dobrodružství.Nyní je ve věku teenagera s bujnou fantazií a odhodlá se s pomocí temperamentního bandity provést velký husarský kousek.Locika a její komplici nacházejí dobrodružství, srdce, humor a vlasy… spoustu vlasů. + 5 fotek+ 6 fotek

Americký animovaný hudební a komediálně laděný romantický snímek studia Walt Disney Animation Studios z roku 2010 vás vtáhne do dospívání a osvobození princezny Lociky, která je od svého dětství celých osmnáct let nedobrovolně uvězněna v tajné lesní věži. Zajímavosti z natáčení animovaného filmu Na vlásku vás dostanou!

Petra Járková
Petra Járková 10. 02. 2020 16:00

Na vlásku je animovaná hudební komedie plná efektů. Jde o dobrodružný příběh dívky, která má kouzelné vlasy zlaté barvy dlouhé víc než 70 stop. Rodinný film Na Vlásku byl vytvořen na motivy pohádky Locika nebo také Rapunzel od bratří Grimmů, zrežíroval jej Byron Howard a Nathan Greno. Pro české diváky film přeložil Vojtěch Kostiha a český dabing zrežíroval Vojtěch Kotek.

Téměř padesátikilové vlasy

Zajímavostí je, že zlaté vlasy Lociky by ve skutečnosti vážily při délce 21 metrů dobrých 47 kilogramů. Při vývoji software na simulaci vlasů sledovali tvůrci reklamy na šampóny a také spolupracovali s modelkou s neskutečně dlouhými vlasy, aby mohli pozorovat fyzické vlastnosti jejich pohybu. Další věc, která vás upoutá je bezesporu to, že princezna po celou dobu filmu pobíhá bosá. Rapunzel byla roku 2011 v londýnském Kensington Palace slavnostně přivítána již jako desátá oficiální Disneyovská princezna.

Původně měl zářit Vojta Dyk

Nejprve se do role Flynna počítalo s hlasem Vojty Dyka. Ten sám se na práci velmi těšil, musel ji však nakonec kvůli velkému pracovnímu vytížení odmítnout a tak dostal šanci Vojta Kotek. Ten se postaral o dialogy, zpěv následně zastal Ondřej Izdný. Vojtěch Kotek je zároveň režisér dialogů českého znění a Ondřej Izdný hudební režisér českého znění.

Tarantinův favorit

Na filmu se pracovalo šest let a s náklady 260 000 000 amerických dolarů se ve své době zařadil mezi nejdražší animované filmy v historii.  Legendární režisér Quentin Tarantino ho dokonce označil za pátý nejlepší snímek roku 2010.

Dokonalý Flynn

Režisér animovaného snímku Na vlásku Byron Howard prozradil, že chtěli, aby byl hlavní protagonista Flynn co nejkrásnější. Svolali kvůli tomu dokonce schůzku, na kterou museli všichni členové štábu přinést fotky krasavců, podle kterých by měl Flynn vypadat. Výsledek vidíte ve filmu. Takhle by měl podle týmu vypadat dokonalý muž.

NA SNÍMKY Z POHÁDKOVÉHO FILMU NA VLÁSKU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA RODINNÝ FILM NA VLÁSKU SE PODÍVEJTE SE SVÝMI DĚTMI DNES OD 18:10 NA NOVA CINEMA

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články