Vzpomínáte? Nejlepší počítačové hry devadesátek: Legendární instalatér Super Mario, Prince of Persia i krvavé střílečky

Kdo nebloudil s Pac-Manem, jako by nebyl.
Zdroj: Fandom.com
V SimCity si stavíte města.Prince of Persia byla jednou z prvních plošinovek.Kdo nebloudil s Pac-Manem, jako by nebyl.Lemmingsům jsme zadávali úkoly.+ 5 fotek+ 6 fotek

Také rádi vzpomínáte na dětství a s ním spojené zážitky? Zkuste se vrátit do doby, kdy každá nová hra byla výjimečná. My vám představíme ty nejoblíbenější retro počítačové hry, u kterých jste s kamarády jistě strávili nejedno zábavné odpoledne.

Petra Járková
Petra Járková 07. 06. 2019 14:00

Střídalo se vás u jednoho počítače deset, všechno se sekalo, grafika příšerná, ale vy jste byli nadšení. Pařili jste totiž hry a přišli jste si jako mistři světa. Aby taky ne, když jste pokaždé zvítězili v Prince od Persia a princeznu zachránili nebo proseděli hodiny při nejpovedenější střílečce devadesátek nazvané Half-Life.

Podívejte se na sestřih 100 her v 10 minutách

 

Transport Tycoon deluxe - 1994

Vláčky, náklaďáky, letadla a lodě - to byl zhmotněný sen každého kluka. Vylepšenou verzi Transport Tycoon pro dnešní PC si můžete bez problémů bezplatně stáhnout i teď a znovu se tak vrátit do klukovských let.

Mario Bros - 1983

Legendární postavičku instalatéra Maria není třeba představovat. Všichni, co mají rádi hry, si s Mariem zaskákali. První díl byl k dostání v roce 1983 a od té doby Mario urazil velký kus cesty, teď si s ním můžete třeba zahrát tenis nebo zajezdit na motokárách. První 3D Mario k nám přiskákal v roce 1996 a na chytrých telefonech se v roce 2016 objevil Super Mario Run.

Micro Machines - 1991

Co je malé, to je hezké. Micro Machines jsou toho důkazem. Dnes už zapomenutá mikro autíčka, letadla a lodě, které se prohánějí po obýváku, v koupelně nebo před domem na zahradě s jediným cílem - zvítězit. Micro Machines nás bavila dlouhá léta, hlavně druhý díl byl velice povedený.

SimCity - 1989

Vyšlo v roce 1989 a poprvé jsme tenkrát mohli postavit své město, ale také ho klidně zničit třeba přivoláním Godzily, to nás možná bavilo nejvíce. Od té doby vyšly další díly SimCity 2000, SimCity 3000, SimCity 4, SimCity Society, SimCity.

Pac-Man - 1980

Mezi retro hrami nemůže chybět Pac-Man z roku 1980, s kterým jsme bloudili hodiny a hodiny po bludišti, požírali bílé kuličky a nikdy jsme se k cíli nedostali.

Monkey Island 1 - The Secret of Monkey Island - 1991

Velice povedená adventura, která měla neméně úspěšná pokračování. Každý, kdo tuto sérii zná, se ji určitě rád připomene.

Duna II - Battle for Arrakis - 1992

Jedna z prvních strategických her, která nás opravdu nadchla a dala vzniknout dalším hrám tohoto žánru, kde jste museli postavit základnu a armádu, abyste přežili v boji o suroviny.

Lemmings - 1991

Povedená logická hra, ve které jste museli úkolovat své Lemmingy, aby se dostali do další úrovně.

Prince of Persia - 1989

Pro mnoho z nás první plošinovka, která se nám vryla do paměti šermířskými souboji a skoky s cílem osvobodit milovanou princeznu.

Sven Co-op (Half-Life) - 1998

Pro ty, co s hrou Half-Life strávili půl života jako my, můžeme doporučit SVEN CO-OP, kde můžete starý dobrý Half-Life znovu po letech dohrát až s 32 kamarády. Budete procházet nespočet map a módů vytvořených rozsáhlou herní komunitou, které vás donutí spolupracovat s ostatními. Podívejte se, jak taková multiplayerová akce může vypadat, a pak ji na vlastní kůži zdarma vyzkoušet.

JAK VYPADALY RETRO POČÍTAČOVÉ HRY, SE MŮŽETE PODÍVAT V NAŠÍ GALERII:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články