3D tisk vládne světem: Teď už si můžete pochovat model svého nenarozeného miminka

Technologie 3D tisku jsou čím dál lepší.
Ruská firma se rozhodla, že usnadní lékařům práci. I proto se specializuje na 3D tisk modelů nenarozených dětí.Ten totiž včas dokáže odhalit některé vývojové vady.Podle trojrozměrného modelu dokonce můžete poznat, komu je dítě podobné.Variant modelu je mnoho.+ 1 fotka+ 2 fotky

Ruská firma se rozhodla, že usnadní lékařům práci. I proto se specializuje na 3D tisk modelů nenarozených dětí. Ten totiž včas dokáže odhalit některé vývojové vady. Nehledě na to, že si budoucí maminka může pochovat miminko, které se jí teprve narodí. 3D tisk podle ultrazvukových snímků dokáže odhalit i obličejové rysy.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 13. 03. 2018 16:29

Nejedna maminka si může pochovat svoje nenarozené miminko, pokud si zaplatí výrobu modelu jejího zatím stále ještě plodu, který 3D tiskárna vytvoří podle ultrazvukových snímků. Záměr ruské firmy Embryo 3D však nebyl jen šokovat, ale pomoci lékařům s odhalením vrozených vad dětí, píše Daily Mail. Zakladatel firmy Ivan Gridin prozradil, že to bylo to hlavní, o co mu šlo. "Mám přítelkyni a ta se obávala o zdraví svého dítěte, takhle ho mohla spatřit a ujistit se o jeho zdraví," řekl Ivan. 

Vypadá to, že kam nedosáhne ultrazvuk, dosáhne 3D tisk. "Na ultrazvuku byla už několikrát, ale nepomohlo to. V té době jsem zrovna objevil tuto technologii, tak jsem řekl: Pojďme to vytisknout," dodává majitel. Firma se v průběhu časů rozhodně posunula kupředu. Dříve byly modely vyráběné z plastu. Teď mohou být vyrobeny ze sádry a případně pokryté drahým kovem. 

Pochovat si své nenarozené dítě by jistě chtěly i české maminky. Podle trojrozměrného modelu dokonce můžete poznat, komu je dítě podobné. Je otázkou, zda se ke 3D tisku uchýlit. V případě, že nemáte žádné pohybnosti o zdraví dítěte, není lepší se přeci jen nechat překvapit? Kdybyste ale po umělém miminku zatoužili, jistě bude možné si ho vzhledem k pokročilé době objednat. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články