Věty, které nikdy neříkejte svému muži aneb Klíč ke spokojenému partnerství

Zabýval se manželskými problémy.
Zdroj: Pexels.com

Jistě jste si všimla, že muži jsou na některé věty obzvlášť citliví. Někteří reagují odtažením, jiní rezignují. Pokud chcete mít doma muže s velkým „M“ a nikoli neschopnou bačkoru, pojďte se podívat, jaké oblasti patří mezi ty nejchoulostivější a kde byste měla držet pusu na zámek. Laskavá a promyšlená komunikace, která přesně cílí, ale nevyčítá, patří mezi přední umění žen a je klíčem ke spokojenému partnerství.

Martina Maksymovová
Martina Maksymovová 05. 01. 2020 12:00

1. Tohle zvládnu lépe sama

Mezi nejčastější ženské prohřešky patří přesvědčení, že zvládnete věci lépe než váš muž. Okamžitě jednáte a rovnou odsuzujete řešení svého partnera k záhubě. Ten chudák nemá sebemenší manévrovací prostor. Je jedno, jestli se to týká výměny žárovky, pneumatik u auta nebo běžného nákupu. Jakmile se vám zdá, že je váš partner neschopný, všechno mu trvá a že bude nejlepší a nejrychlejší, když si obstaráte vše sama, jednoznačně mu nedůvěřujete a předem shazujete jeho schopnosti danou situaci vyřešit.

2. Tak kam to bude?

Plánování a organizování patří mezi aktivity, které baví snad každého muže. I toho, který jako malý skaut neběhal po lese s kompasem. Naplánovat výlet či se zorientovat v neznámém prostředí a najít cestu dodávají vašemu partnerovi pocit užitečnosti a pasují ho do role ochránce. Obě tyto polohy mají pozitivní vliv na jeho mužství. Neznamená to, že byste nemohla při společném plánování dovolené vyjádřit svůj názor, ale zkuste partnerovi v tomto ohledu více důvěřovat.

3. Tabu jménem sex

Jedna z nejcitlivějších oblastí vždy byla, je a bude jeho chlouba. Pokud vám nevyhovuje sexuální život, volte velmi opatrně slova, kterými tento fakt partnerovi naznačíte. Není od věci místo výčitek vašeho partnera vést k tomu, co chcete, mluvit o tom, co máte ráda a co ne, a povzbuzovat ho. Zkuste probudit jeho vášeň svou vlastní sexualitou, svým tělem a novým spodním prádlem. Tady platí víc než kde jinde – chvalte ho a vyjadřujte co nejvíc svou spokojenost. Vulgárním slovíčkům se meze nekladou!

4. Poznámky k jeho koníčkům

Další chybou, které se ženy často dopouštějí, je, že se vysmívají partnerovým koníčkům. Jakkoliv nepochopitelné a nesmyslné je pro vás to, že kope do míče, tupě zírá do televize nebo se pokouší se zabít na motorce, zkuste být víc ohleduplná a neberte mu jeho odpočinkový čas. Muži odpočívají diametrálně odlišným způsobem než ženy díky úplně jiné konfiguraci mozku. Aktivity, které baví vás, mohou vašeho muže vyčerpávat a není nutné, abyste měli 100 % zájmů shodných. Naopak je dobré, když každý máte i to své, u čeho se uvolníte. Nemusíte to chápat, ale nekritizujte.

5. Žena jménem práce

Tématem kritiky číslo jedna bývá výčitka práce. Často se nám zdá, že partner příliš pracuje a nám nevěnuje dostatek času. Muži jsou od přírody zaměřeni na cíl a výkon, tudíž jakákoli práce v tomto směru podporuje jejich mužské schopnosti. Zkuste si najít svůj vlastní způsob trávení času, vezměte do divadla a na nákupy místo partnera kamarádku. Místo žárlení na práci najděte způsob, jak ocenit, že váš muž nosí domů peníze a že je ve své profesi úspěšný. Vyjádřete mu obdiv a ve vašem partnerství se budou dít zázraky!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články