Valentýn není jen pro zamilované aneb Jak oslavit tento svátek, i když jste single

Valentýn není jen pro zamilované aneb Jak oslavit tento svátek, i když jste single
Zdroj: Unsplash

Znáte to. Jako každý rok v tento čas z reklam i výloh na nás útočí svůdné prádlo, navoněná přáníčka a šampaňské v akci. Pokud zrovna nemáte drahou polovičku, kterou byste obdarovali, nezoufejte. Přinášíme vám tipy, jak můžete tento den oslavit sami, s přáteli anebo s rodinou.

Martina Maksymovová
Martina Maksymovová 13. 02. 2020 14:00

Vyjadřovat si lásku jeden den v roce není rozhodně nic moc. Ideální by bylo, kdybychom svým nejbližším dávali najevo svou náklonnost po celý rok bez ohledu na to, kolikátého právě je. Pokud zrovna nepatříte mezi fanoušky tohoto svátku, a navíc jste single, zkuste ho letos pojmout jinak.

Valentýnská snídaně

Snídaně je základ dne. Dopřejte si čas na slavnostní valentýnskou snídani a potěšte se něčím dobrým. Vyzkoušet můžete tradiční toast na sladko s jogurtem, tvarohem či marmeládou nebo zapečený s banánem, čokoládou a arašídovým máslem. Udělejte si zamilované ráno sám/a se sebou a využijte toho, že nemusíte poslouchat mrmlání partnera nad výběrem snídaně a drobky v posteli.

Obdarujte kamarády

Kromě partnera je tradicí obdarovat kamarády nebo kolegy. Nemusíte vybírat dárky s kýčovitými srdíčky, abyste nevypadali hloupě, ale můžete někoho ze svých blízkých pozvat třeba na kávu či oběd jako projev vděčnosti, že máte dané lidi ve svém životě. V případě, že vám přátelé dají košem, potěšte sám/a sebe. Zajděte si do kina, kupte květiny nebo něco hezkého na sebe.

Slavnostní barvy

Slavnostní atmosféru dne můžete podpořit oblečením a barvami, které zvolíte. Tradiční barva lásky a vášně je červená, k srdeční oblasti se ale také váže růžová a světle zelená, které podporují vibrace jemnosti a něžnosti. Vyberte si na sebe něco, v čem se cítíte dobře, atraktivně a slavnostně. Kdo ví, třeba právě o Valentýnu potkáte nového partnera.

Romantické filmy: ano, či ne?

Pokud si chcete udržet slavnostní naladění a nechcete spadnout do nežádoucí sebelítosti, nedoporučujeme koukat se na romantické filmy a vypít příliš mnoho alkoholu. Tato kombinace vás může stáhnout do negativních myšlenek. Raději si pusťte nějakou klasiku nebo komedii, při které se zasmějete. Můžete uspořádat i malou party pro přátele.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články