7 pravidel, které je třeba vzít v úvahu při výběru dětské obuvi?

7 pravidel, které je třeba vzít v úvahu při výběru dětské obuvi?
Zdroj: CCC Czech

Rodiče mají obtížnou volbu, pokud jde o dětskou obuv, vzhledem k široké nabídce a rozmanitosti. Při nákupu nejlepší obuvi pro děti stojí za to dodržovat několik zlatých pravidel, se kterými se můžete seznámit níže.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 27. 01. 2021 09:00

1. Změřte řádně nohu svého dítěte

Dětská noha roste velmi rychle, takže rodiče často kupují dětské boty jako rezervu v naději, že další pár bude brzy užitečný. To je jedna ze základních chyb. Nejlepší je měřit nohu vašeho dítěte každé 2-3 měsíce. Každé dítě roste jiným tempem, proto je lepší kupovat boty pravidelně. Je zbytečné riskovat, že vaše dítě bude nosit příliš malé boty, ale také to nepřehánějte, aby dítě nenosilo příliš velké boty. Skladování bot v šatníku také není dobrý nápad, když se nenosí, postupem času dochází k jejich deformaci. Je dobré pravidelně měřit nohu vašeho dítěte a v případě potřeby mu zakoupit nové boty. Nepodceňujte výběr ani v případě, že jde o první obuv pro dítě. Pevné kotníkové boty jsou ideální pro batolata, která dělají první kroky ve svém životě. Obvykle jsou velmi dobře profilované a pohodlné.

2. Stabilita

Aby noha v botě dobře seděla, zajistěte stabilitu dětské obuvi. Boty se svrškem nad kotníkem stabilizují nohu a zaručují bezpečnou chůzi. Dodatečnou stabilitu zajišťují tkaničky nebo suchý zip, které nejen že chodidlo fixují správným způsobem, ale také vám umožní správnou úpravu obuvi v závislosti na její šířce.

3. Polobotky, tenisky a sandály

Pokud pro své dítě zvolíte uzavřenou dětskou obuv, měli by ji koupit o 10 milimetrů delší, než je délka chodidla. Pamatujte, že noha vašeho dítěte se při chůzi pohybuje. Měli byste také vzít v úvahu skutečnost, že při používání dětské obuvi noha dítěte neustále roste, takže stojí za to mít tuto minimální rezervu, která zároveň nebude pro dítě nepříjemná a bude se v dané obuvi cítit velmi pohodlně. Pokud jde o dětské sandály, stačí je koupit o 4–5 milimetrů větší, aby prsty dítěte neměly přímý kontakt se zemí a zároveň sandály vypadaly esteticky.

CCC Czech

4. Jaký střih obuvi?

Při výběru obuvi stojí za to věnovat pozornost špičkám obuvi. Musí být vyšší a široké, aby se v nich mohly prsty dítěte volně pohybovat. Aby se v budoucnu zabránilo deformaci prstů, měli byste od raného věku koupit dítěti obuv, která mu dá prostor. Zejména pro batolata, která se právě učí chodit, dbejte na to, aby byly špičky zaoblené. Díky botám s kulatými špičkami nebude dítě zakopávat o vlastní chodidla ani o předměty v okolí.

5. Jaký materiál obuvi?

Materiál, ze kterého je obuv vyrobena, je velmi důležitý, stejně jako podešev, která izoluje nohu od země. Spodní část boty musí být především pružná a pružná. V ideálním případě by se podešev měla ohýbat podél linií kloubů, které leží mezi prsty a koulí nohy. Jeden by neměl zapomenout, že podrážky bot jsou neklouzavé, protože je snadné spadnout v zápalu zábavy. V kamenných prodejnách i eshopu CCC najdete velmi kvalitní dětskou obuv. Proškolený personál vám ochotně pomůže s výběrem. CCC nabízí dětské boty za velmi atraktivní ceny. Nejlepším materiálem pro dětskou obuv je přírodní kůže.

6. Osvědčení o dětské obuvi

Všechny certifikáty a schválení zajišťují, že bylo vyvinuto veškeré úsilí k zajištění toho, aby obuv byla nejvhodnější pro nohy nejmladších. Certifikát je zárukou toho, že obuv byla během výrobního procesu řádně testována v různých situacích. Certifikát na výrobku zkracuje dobu výběru nejvhodnější dětské obuvi.

7. Módní a pohodlná obuv příjemná na pohled

V obchodech s dětskou obuví najdete jednobarevné, květinové, pruhované, s vtipnými potisky a mnoho dalších barevných modelů.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články