Ani tři potraty jí neubraly na kráse a síle: Před 26 lety zemřela Audrey Hepburn

Audrey Hepburn byla americká herečka belgického původu.
Zdroj: facebook
Říkali o ní, že má pohled laně.Prázdniny v Římě.Svou krásou učarovala nejednomu mládenci.Audrey Kathleen Ruston se narodila 4. května 1929 v Ixellesu v Belgii.+ 6 fotek+ 7 fotek

Říkali o ní, že má pohled laně. Stala se symbolem elegance a její krása je nesmrtelná stejně jako její činy. Každý, kdo ji potkal, se do ní ihned zamiloval. Útlá herečka nejenže mnoho lásky dostávala, ale také rozdávala: nejvíce ovšem milovala svou rodinu.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 18. 01. 2019 12:25

Audrey Kathleen Ruston se narodila 4. května 1929 v Ixellesu v Belgii. Své dětství také strávila v Anglii a Nizozemsku, kde žila během druhé světové války. Jako malá se učila baletu – jejím snem bylo stát se primabalerínou: dokonce získala stipendium na prestižní baletní školu v Londýně, ale kvůli své výšce a podvýživě způsobené válkou byl její sen rozdupán. Brzy si jí ovšem všimli muzikáloví a filmoví producenti a postupně získala své první malé role.

V roce 1951 přišel zlom: odjela do USA, aby zde mohla vystupovat v broadwayské show Gigi. Téhož roku byla obsazena do filmu, který přinesl zásadní okamžik její herecké kariéry - dostala hlavní roli ve snímku Prázdniny v Římě, který jí dokonce vynesl prestižního Oscara.



Pro mnohé představovala nový typ krásy, byla ztělesněním elegance, přirozeného osobního šarmu a charismatu – a k tomu byla velice inteligentní, plynně hovořila sedmi světovými jazyky. Objevovala se ve filmech jako Vojna a mír, Snídaně u Tiffanyho či My Fair Lady. Je nositelkou cen Oscar, Tony, Emmy i Grammy. Svou poslední filmovou roli ztvárnila ve snímku Navždy v roce 1989.

V posledních letech svého života se věnovala především práci pro humanitární organizace – stala se dokonce oficiální velvyslankyní dobré vůle pro UNICEF.

Vdala se dvakrát a porodila dva syny: první syn ale byl pro Audrey jako zázrak, protože prodělala dva potraty. O deset let později se jí narodil druhý syn. O čtyři roky později opět potratila. Své syny vychovala s láskou a oni dodnes pokračují v jejích humanitárních aktivitách.

Zemřela 20. ledna 1993 ve Švýcarsku na rakovinu slepého střeva ve věku 63 let.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články