Hráli pro Bushe i Obamu: Do Česka míří nejslavnější irská tradiční kapela současnosti

Celtic Woman
Zdroj: Celtic Woman
Celtic WomanCeltic WomanCeltic WomanCeltic Woman+ 6 fotek+ 7 fotek

Na podzim zahraje v pražském Kongresovém centru irská hudební skupina Celtic Woman. Ta má na svém kontě miliony prodaných alb, několik světových turné po šesti kontinentech a dá se označit za nejslavnější skupinu současnosti reprezentující tradiční irskou hudbu. V čele skupiny stojí tři excelentní zpěvačky a jedna houslistka. Celtic Woman zahrají v České republice poprvé.

Petra Járková
Petra Járková 10. 06. 2019 14:00

Hudební uskupení Celtic Woman působí na scéně již od roku 2005. Od té doby se stalo zřejmě nejpopulárnějším uskupením, které vyznává a produkuje tradiční keltskou hudbu propojenou s moderní tvorbou. V roce 2017 si za své studiové album Destiny dokonce vysloužilo nominaci na prestižní cenu Grammy. Celtic Woman jsou především tři výborné vokalistky Mairéad Carlin, Éadha McMahon a Megan Walsh. Zásadní členkou je také skvělá houslistka Tara McNeill.  Celá skupina však čítá více než deset hudebníků, kteří hrají na tradiční irské hudební nástroje. Jejich show je doplněna o vystoupení tanečníků a při koncertech používají tu nejmodernější jevištní techniku.

https://youtu.be/HsCp5LG_zNE

„Celtic Woman jsou zřejmě nejslavnějším interpretem tradiční keltské a irské hudby současnosti. Společně s hlavními představitelkami vystoupí v Praze také mnohočlenná hudebná skupina,“ sdělila za pořadatele JVS Group Květa Havelková.

Skupina prodala deset milionu hudebních nosičů, na jejich konecerty přišly na celém světě čtyři miliony lidí, časopis Billboard je celkem sedmkrát označil za nejlepšího umělce v odvětví world music. Své koncerty skupina představila na turné ve Spojených státech, Japonsku, Austrálii, Číně, Jižní Africe i Evropě. Ve Spojených státech amerických dokonce vystupovala pro tři různé prezidenty. Jmenovitě pro Billa Clintona, George W. Bushe a Baracka Obamu.

PODÍVEJTE SE NA KRÁSKY Z CELTIC WOMAN:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články