Důstojná smrt díky filantropii: Aukce uměleckých děl pomáhá již osmým rokem

Cesta domů provozuje v Praze Domácí hospic, kde se stará o nevyléčitelně nemocné a umírající. Pomáhá jim tak prožít poslední chvíle co nejpříjemněji.
Zdroj: unsplash.com
Letošní aukce se uskuteční v pondělí 12. listopadu od 19 hodin v hotelu Hilton Praha.Ke koupi zde budou grafiky, malby, kresby, fotografie i pár designových kousků.Odnést si můžete originální umělecké dílo.Investice do umění prostřednictvím benefiční aukce je investicí do společnosti.+ 7 fotek+ 8 fotek

Nezisková organizace Cesta domů se zaměřuje na zdravotní a sociální služby pro ty, kteří se brzy s naším světem rozloučí a jejich rodiny nemají dostatečné finanční zázemí na to, aby se o ně postaraly. Není závislá na žádných politických stranách, konkrétních osobách ani státu a církvi. Finance získávají od obyčejných lidí, firem, dotací a ze sbírkových a benefičních akcí. Jedna z nich se uskuteční toto pondělí v pražském hotelu Hilton.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 10. 11. 2018 21:46

Lidumilové, tak by se daly nazvat osoby, jejichž snahou je zlepšit kvalitu života ostatních. Právě tito lidé se sejdou 12. listopadu na adrese Pobřežní 1 v Praze. Zde, v hotelu Hilton, bude probíhat benefiční aukce uměleckých děl, která sami výtvarníci organizaci darovali, a to bez nároku na honorář. Celý výtěžek tedy půjde na konto Cesty domů.

Letošní ročník je již osmým pořádaným. Za sedm let se dobročinné aukce zúčastnilo přes 500 dražitelů a samotných dražených děl bylo 1 049. Celková suma, kterou lidé na důstojné dožití přispěli a zároveň si domů odnesli originální umělecké dílo, byla 9 069 530 Kč.


Kromě etablovaných umělců české výtvarné scény, jako jsou Michael Rittstein, Veronika Holcová, Lubomír Typlt, Čestmír Suška nebo František Skála, zde naleznete i studenty uměleckých škol či začínající mladé výtvarníky. Katalog se všemi díly a cenami najdete na webových stránkách organizace.




Přijít se ale můžete podívat i osobně. V pondělí ve dvě hodiny odpoledne si můžete díla prohlédnout a zaregistrovat se do aukce, o půl šesté si poslechnout komentovanou prohlídku a od sedmi hodin pak začne samotná aukce. K dispozici bude 100+1 výtvarné dílo, vybírat můžete z maleb, grafik, kreseb i fotografií. Novinkou v aukci jsou také předměty od českých designérů.


Cesta domů provozuje také dobročinnou kavárnu, a to na adrese Soukenická 15 na Praze 1. I zde můžete přispět na správnou věc, podpořit charitativního ducha a chod hospicu, který spadá pod organizaci. S dobrým pocitem můžete odejít i z obchůdku, kde pracuje velké množství dobrovolníků, kteří prodávají darované věci z druhé ruky.


Fotografie z loňského ročníku naleznete v galerii.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články